Till dig som leder en grupp

Välkommen till Lunds domkyrka. För att ert besök i kyrkan ska bli så angenämt som möjligt finns det några saker att tänka på.

Det är många människor som varje år besöker Lunds domkyrka. Gruppbesök eller organiserad sightseeing måste anmälas i förväg till bookings@lundsdomkyrka.se. Domkyrkan är en levande kyrka där gudstjänst firas flera gånger varje dag, på eftermiddagarna är det ibland begravningsgudstjänst och ibland hålls kryptan stängd för förberedelser av olika slag. Genom att du tar kontakt med oss kan vi kontrollera tillgängligheten just den tid ni vill komma.

Innan påbörjad rundvandring, måste ni anmäla detta till Domkyrkans servicedisk. För grupper med egen guide tar vi ut en visningsavgift om 500 kronor. Vi ber er att betala denna avgift innan ni påbörjar visningen. Guidning och fotografering får inte ske i Dopkapellet (norra korsarmen) som är reserverat för enskild andakt. Gruppen skall hållas samlad under visningen. Upplys deltagarna, gärna innan ni går in i Domkyrkan, om vikten av att hålla en dämpad ljudnivå.

Det finns möjlighet att boka en av Domkyrkans egna guider. Mer information finns här.

Kontakt: Domkyrkoguide, Melissa Isla Venegas melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se