Tro, liv & vetande – föreläsningar och samtal på onsdagar

Hösten 2019 bjuder vi in till sex tänkvärda och intressanta samtals- och föredragskvällar på onsdagar kl. 19.15 i Domkyrkoforum i samarbete med S:t Lukas i Lund. Några kvällar har fokus på undergångsstämningar i vår tid och på hur vi kan rusta oss inför framtidens utmaningar.

• 25 september
    Digerdöden och undergången.
    – Om den största katastrofen i vår historia.
    Dick Harrison, professor i Historia vid Lunds universitet.
  • 16 oktober
    Hoten mot den biologiska mångfalden och vägarna framåt.
    Urban Emanuelsson, professor vid Centrum för Biologisk Mångfald, Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.
  • 30 oktober
    Hur kan man äta sig friskare? Kunskaper och erfarenheter kring den okinordiska maten.
    Ådne Steen, VD, Gunilla Hansson, måltidsutvecklare och Axel Carlberg, medicinsk-etisk rådgivare, samtalsledare för kvällen, alla från Igelösa Life Center.
  • 6 november
    Att beröra och bli berörd
    – om handens skapande kraft.
    Göran Lundborg, prof em i handkirurgi och författare och Pernilla Norrman, keramiker och kulturkommunikatör.
  • 13 november
    Gamla testamentet och artificiell intelligens. Om hot och möjligheter i övergångstider.
    Blazenka Scheuer, univ.lektor i Bibelvetenskap vid Lunds universitet.
  • 20 november
    Hur kan vi mötas? Om unga i en svår psykosocial situation och socialtjänsten.
    Veronica Dunér, socialsekreterare och Francisca Hollander, behandlare, båda vid socialförvaltningen i Lund.

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER

Om du vill vara garanterad plats, välkommen att hämta en biljett i Domkyrkoforum fr.o.m. lördagen i veckan före. Öppettider: måndag-fredag 10.00-17.00, lördag 10.30-15.00, helgdag 12.30-15.00.

Kontakt: Mats Nyberg, 046-718744, mats.e.nyberg@svenskakyrkan.se

VÄLKOMMEN!