Program för skola och förskola

För snart 900 år sedan invigdes Lunds domkyrka. Sedan dess har det varit en plats dit människor har kommit av en mängd olika anledningar. Varje år passerar tusentals barn och ungdomar genom Domkyrkans portar för att vara med i ett av våra pedagogiska program.

Du kan läsa mer om de olika program vi erbjuder i menyn, alla har koppling till gällande läroplan. Genom att besöka Domkyrkan med din klass/förskolegrupp uppfyller du därmed något eller några av målen som finns angivna i läroplanen. Alla program erbjuds utan kostnad för skolan/förskolan. För att enklast boka ett program fyller du i formuläret på vår boka-sida.

Vid Domkyrkan finns Domkyrkoforum. Därinne är det möjligt att äta medhavd matsäck eller frukt. Där finns också toaletter och en pedagogisk verkstad som vi använder för vissa av programmen.

Besök under lovtid

Alla Domkyrkans pedagogiska program är bokningsbara utan kostnad även under lovtid. Vi tar gärna emot grupper från fritidshem.

Om du besöker Domkyrkan på egen hand

Hör av dig! Domkyrkan är en levande kyrka och det händer mycket här. Gudstjänster, begravningar, dop, konserter och visningar… Ibland måste vi stänga kyrkan för rundvandring. Därför vill vi gärna att du föranmäler din grupp om du kommer utan att boka något av våra pedagogiska program. Kontakta Anita Larsson, som är domkyrkoguide, 046 71 88 77, anita.larsson2@svenskakyrkan.se någon vecka i förväg.

Mail-lista

Vill du ha kontinuerlig uppdatering, om Domkyrkans förskole- och skolverksamhet, anmäl dig till vår mail-lista: maria.johnsson@svenskakyrkan.se

Hittar du inte det du söker?

Kontakta gärna Maria Johnsson, församlingspedagog, 046 71 87 34, maria.johnsson@svenskakyrkan.se

Boka program

Det enklaste sättet att boka ett pedagogiskt program i Lunds domkyrka är att du fyller i detta formulär. Först efter vår bekräftelse per e-post eller telefon är din bokning giltig.

Förskola

Ta med dig förskolegruppen till Lunds domkyrka. Leta efter vilda djur, hör berättelsen om Jätten Finn eller titta på påsklandskap och julkrubba.

Årskurs F-3

För förskolor och skolor erbjuder Domkyrkan ett flertal olika visningar med direkt koppling till läroplanen.

Årskurs 4-6

Låt historien få liv!

Årskurs 7-9

Gymnasiet

Vi erbjuder visningar med olika ämneskopplingar som berör alla gymnasieprogram.

Skolbesök utan visning

Ni är varmt välkomna att besöka Lunds domkyrka utan att delta i något av våra pedagogiska program. Det händer mycket i Domkyrkan, därför behöver vi vet att ni kommer.