Årskurs 4-6

Låt historien få liv!

Med utgångspunkt i läroplanen och med byggnaden som resurs har vi skapat program där klasser får uppleva allt från påskens historia och Lunds historia, till att diskutera livsfrågor. Vi använder olika metoder och sinnen för att väcka nyfikenhet och lust att lära.

Ett besök i Lunds domkyrka fungerar för flera olika ämnen i skolan. Förutom de uppenbara som religion och historia, går det att använda ett besök i Domkyrkan som ett led i undervisningen i så skilda ämnen som matematik, svenska, bild och teknik.

Besöket i Lunds domkyrka kostar inget för förskolor och skolor. Detta gäller oavsett om du bokar något av våra pedagogiska program eller kommer själv (däremot behöver du boka även om du kommer själv med en grupp).

Hittar du inte det innehåll du söker, hör av dig till: maria.johnsson@svenskakyrkan.se, så kan vi utforma något för er grupp speciellt.

Vill du ha kontinuerlig uppdatering, om Domkyrkans förskole- och skolverksamhet, anmäl dig till vår mail-lista: maria.johnsson@svenskakyrkan.se

Bokning och information
Anita Larsson, 046 35 88 77
anita.larsson2@svenskakyrkan.se

Här hittar du alla bokningsbara program:

Domkyrkan berättar om kristen tro

Rundvandring, symboler och frågestund.

Allmän visning av Domkyrkan

Kyrkorummet, uret och Jätten Finn.

Halloween & Alla helgons dag

Barnen vill klä ut sig, vuxna tända ljus.

En dag i Domskolan

Gör en tidsresa till medeltidens Lund.