Allmänna program

Här hittar du allmänna program för gymnasieelever.

Medeltiden

Domkyrkans roll i ett nationellt och internationellt sammanhang under medeltiden. Vi berättar om hur kyrkan såg ut och om det livet i katedralen.

Tid och rum

Utifrån det medeltida uret talar vi om den medeltida världsbilden och hur detta avspeglar sig i kyrkorummet.

Så byggdes katedralen

Om byggmästare, stenhuggare och arkitekter vars arbete satt sin prägel på katedralens utseende.

Domkyrkans hemliga språk

Domkyrkan är fylld av symboler med olika betydelser och ursprung. Vi berättar om vad de betydde och varför de finns just i Lunds domkyrka.

Allmänn visning av Domkyrkan

Upptäck Lunds domkyrka tillsammans med en guide. Kyrkan är fylld av spår från olika epoker som på olika sätt påverkat Lund och folket som bodde där.

Gymnasieprästen

Gymnasieprästen Jonas Persson kan komma på ett besök till er gymnasieklass eller ge en guidad rundtur i Lunds domkyrka.