Studentprästerna

Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet eller Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Campus Alnarp.

Vi firar gudstjänst och tar emot för enskilda samtal. Studentprästerna i Lund är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan.

mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt:

Lisa Vinsander, präst i Svenska kyrkan
lisa.vinsander@svenskakyrkan.se

Jan Kjellström, präst i Svenska kyrkan
Telefon: 046-35 87 37
jan.kjellstrom@svenskakyrkan.se

Torbjörn Ram, pastor i Equmeniakyrkan
torbjorn.ram@vasterkyrkan.nu

Josefin Gustafsson Andersson, präst i Svenska kyrkan
josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se

Jessica G Nordqvist, präst Campus Helsingborg
jessica.g.nordqvist@svenskakyrkan.se

Gustaf Björkman, pastor i Equmeniakyrkan
gustaf.bjorkman@equmeniakyrkan.se, 0739-35 37 34

Program

Studentprästerna finns till för studenter och anställda vid Lunds universitet. Här ser du vårt program. Varmt välkommen!

Samtal med studentprästerna

Någon att tala med? Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal med någon av oss.

Taizémässa

Under terminstid firar vi Taizémässa varje torsdagskväll 18.30 i Domkyrkans krypta.

Kris

Studentprästerna finns till för studenter och personal vid Lunds universitet som en särskild resurs med kunskap i krisstöd.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Onsdagen började med rejält regn men ser ut att sluta med klar himmel. Imorgon kan du börja dagen med tornmusik ut från södra tornet kl 8 och 9. Efteråt finns det kyrkfrukost i Domkyrkoforum, till självkostnadspris.
  • En annan domkyrka som skojar till det! Lycka till med renoveringen @vaxjodomkyrka ! #svenskakyrkan #domkyrka #lundsdomkyrka #renovering
  • Våra tankar och böner är med Manchester i dag. Vilken fruktansvärd nyhet att vakna upp till. #prayformanchester
  • Det är förberett för tisdagens morgonmässa kl 8.  Gud, vi ber dig välsigna nattens vila och dagen som kommer. Amen
  • Kärlekstemat fortsätter! Tisdag 23 maj kl 18.30 är det föreläsning: Kärlek - som kemiskt och kulturellt fenomen, med Ulf Ellervik och Mia-Marie Hammarlin. Fri entré! #svenskakyrkan #lundcathedral #lundsdomkyrka #kärlek
  • Lisa Vinsander och Jonas Persson avslutar med Regnbågsmässa i Domkyrkan. Tack för den här gången @lundapride !
  • Tack alla fina som gick med oss i dag! Vill någon tatuera in vår Pride-logga, kontakta @honeybunnytattoo #kärlek #pride #lundsdomkyrka #svenskakyrkan #lundapride #lundcathedral #lundagård
  • Nu kör vi! #svenskakyrkan på #lundapride2017 #lundsdomkyrka #lundcathedral #lund #happypride