Studentprästerna i Lund

Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Här hittar du allt som rör studentprästerna i Lund.

mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Idag har en del av Domkyrkans konfirmander i 24 äventyren Sommar konfirmerats. Sommaren 2020 är inget som vanligt. Första veckan var vi alla i gruppen, sedan fortsatte 12 konfirmander träffas och de konfirmerades idag. Under höstlovet fortsätter övriga, de konfirmeras i november. Grattis kära nykonfirmrrade #24äventyren #lundakonfirmand #lundsdomkyrka
  • Mjölkörten vid absiden blommar- som alltid såhär års. 🌸
#lundsdomkyrka #absiden #mjölkört #rallarros #kulturarvet
  • Grattis på 897-årsdagen! Den 30 juni 1123 invigdes kryptans altare av ärkebiskop Asker till Johannes döparens och alla patriarkers och profeters ära. 2023 blir det 900-årsjubileum!
#lundsdomkyrka
#lundcathedral
#medieval
#cathedralgram
#crypt
#kulturarvet
#svenskakyrkan
#visitlund
#lovelund
  • Idag var det premiär för Fru Görvel berättar om uret och om varför hennes porträtt finns i Domkyrkan. 🖼 Måndagar och torsdagar 14:45-15.15 till och med vecka 33. Välkomna!
#lundsdomkyrka #frugörvel #astronomiskauret #lundshistoria #självporträtt #visitlund