Studentprästerna i Lund

Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Vi firar gudstjänst, ingår i krishanteringsgrupper, ger utbildningar och tar emot för enskilda samtal etc. Torsdagar kl. 18.30 under terminstid firas Taizéinspirerad mässa i Domkyrkans krypta.

Studentprästerna är ett ekumeniskt arbetslag från Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan och vi finns på flera platser i Lund och Helsingborg: I Domkyrkoforum, AF-borgen och Västerkyrkan samt Campus Helsingborg. Här hittar du mer info om terminens program.

Studentprästerna finns på tre olika platser i Lund: I AF-borgen på Sandgatan, i Domkyrkoforum Kyrkogatan 4 och i Västerkyrkan på Byggmästargatan 21.
I Helsingborg finns vi på Campus Helsingborg.

mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt.

Program

Studentprästerna finns till för studenter och anställda vid Lunds universitet. Här ser du vårt program. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Stuentprästerna, tveka inte att mejla eller ringa oss.

Samtal med studentprästerna

Någon att tala med? Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal med någon av oss.

Taizémässa

Under terminstid firar vi mässa inspirerad av klosterlivet i Taizé varje torsdagskväll 18.30 i Domkyrkans krypta.

Kris

Studentprästerna finns till för studenter och personal vid Lunds universitet som en särskild resurs med kunskap i krisstöd.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Idag sträcker vi oss mot solen och välkomnar värmen🌞#vår #lundsdomkyrka #lundcathedral -#visitlund
  • Domkyrkoforums kafé har en riktigt härlig innergård! Och kaffe och bullar att ta med. #lund #lundsdomkyrka #domkyrkan #svenskakyrkan #fika
  • Idag säger vi välkomna till  Raúl och Max från Costa Rica som besöker oss i domkyrkoförsamlingen under en månad. De deltar i projektet Ung i den världsvida kyrkan. #lundsdomkyrka #lundcathedral #ungidenvärldsvidakyrkan