Studentprästerna i Lund

Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Här hittar du allt som rör studentprästerna i Lund.

mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Nyutexaminerade församlingspedagoger och kyrkomusiker i Lunds stift. Gud välsigne dessa nya medarbetare i Kristi kyrka. #församlingspedagog #kyrkomusiker #lundsstift #lundsdomkyrka
  • Nordlig Sommarutsikt #visitlund #svenskakyrkan #lundsdomkyrka #sommar
  • Vackert! ☀️💒 Gissa psalmen?
#lundsdomkyrka #norratornet #klockspel #sommarlund #gissapsalmen #visitlund
  • På denna dag 1219 ska ärkebiskop Andreas Sunesen, som ligger begraven i Lunds domkyrka, tagit emot den danska flaggan, sänd från ovan, på ett slagfält utanför nuvarande Tallin. Enligt legenden!! Idag på 800 års dagen var det högtidsmässa med föreningen Norden i Sydslesvig som för 50 år sedan donerade en kopia på den gamla Dannebrogen till Domkyrkan. Det var också premiär för sommarens temavisningar om Sunesen och Dannebrogen. Tack alla som kom.
#lundsdomkyrka #domkyrkomuseet #andreassunesen #ivö #dannebrogen #800år #dannebrog800 #valdemarsdag #onthisdayinhistory #visitlund