Studentprästerna i Lund

Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Vi firar gudstjänst, ingår i krishanteringsgrupper, ger utbildningar och tar emot för enskilda samtal etc. Torsdagar kl. 18.30 under terminstid firas Taizéinspirerad mässa i Domkyrkans krypta.

Studentprästerna är ett ekumeniskt arbetslag från Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan och vi finns på flera platser i Lund och Helsingborg: I Domkyrkoforum, AF-borgen och Västerkyrkan samt Campus Helsingborg. Här hittar du mer info om terminens program.

Studentprästerna finns på tre olika platser i Lund: I AF-borgen på Sandgatan, i Domkyrkoforum Kyrkogatan 4 och i Västerkyrkan på Byggmästargatan 21.
I Helsingborg finns vi på Campus Helsingborg.

mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt.

Program

Studentprästerna finns till för studenter och anställda vid Lunds universitet. Här ser du vårt program. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till Stuentprästerna, tveka inte att mejla eller ringa oss.

Samtal med studentprästerna

Någon att tala med? Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal med någon av oss.

Taizémässa

Under terminstid firar vi mässa inspirerad av klosterlivet i Taizé varje torsdagskväll 18.30 i Domkyrkans krypta.

Kris

Studentprästerna finns till för studenter och personal vid Lunds universitet som en särskild resurs med kunskap i krisstöd.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Idag, den 10 augusti är St Laurentius vänd mot sin församling och Domkyrkan alla besökare. Och som sig bör på hans martyrdag och namnsdag får han traditionsenligt en blomsterkrans.
#stlaurentius #skyddshelgon #namnsdagsbarn arn #lundsdomkyrka #lundcathedral  #hallalund #lund
  • Om halvtimme firar vi högmässa! Veckans höjdpunkt! #lundcathedral #svenskakyrkan #högmässa
  • Den 2 augusti är sedan 2015 minnesdagen för den romska förintelsen. Gud, vi ber för de grupper som osynliggörs, förtrycks, förföljs och dödas. Vi ber om mod att våga gripa in om och när vi ser att människors värde hotas. Vi ber om insikt och kreativitet att öppna upp, lära av varandra och inkludera. Påminn oss om ditt bords hemlighet: ett enda bröd och en enda mänsklighet. Amen #svenskakyrkan #lundcathedral #porajmos #weremember
  • Sena och varma kvällar i Domkyrkan! Lunds stifts kyrkospel repeterar inför premiären på söndag kl 19 av det nyskrivna spelet ”Någon som du”. VARMT välkomna! @lundsstiftskyrkospel #lundsdomkyrka #lundcathedral #lundsstiftskyrkospel #lundsstift #svenskakyrkan #någonsomdu #lund #visitlund #hallalund