Öppna föreläsningar

Våren 2020 bjuder Lunds domkyrkas vänner som vanligt in till öppna föredrag om olika ämnen.

Alla är välkomna. Ingen föranmälan behövs. Vill du bli medlem i föreningen? Det kostar 100 kr per år och då får du ta del av alla aktiviteter som anordnas, så som julfest och sommarutflykt. Kontakta ordförande, Per Arne Joelsson, per.joel@live.se

VÅRENS PROGRAM 2020

Lördagsföreläsningar

Föreläsningar, lördagar kl. 11.00 i Domkyrkoforum, Laurentii-salen

• Lördagen den 15 februari.
    I katedralens tjänst – bittida och sent. Före detta domkyrkoklockaren Lars Jonvén.
  • Lördagen den 14 mars.
    Fågel Fenix, biskopens festkåpa. Om en stor textilkonstnär, Karin Jönsson, och hennes förnämsta verk. Vävmästare Gunvor Johansson och prosten Per Arne Joelsson.
  • Lördagen den 4 april
    Spännande upptäckter. 2019 års utgrävning av det medeltida Dominikankonventet. Arkeolog Stefan Larsson från Kulturen.L

Informationsträffar på torsdagar 2020

Tid och plats: Samling i Domkyrkan kl 10.00

• Torsdagen den 20 februari.
    Bilden och bildhuggaren. Skyddsmantelmadonnan. Domkyrkoforum.

• Torsdagen den 19 mars.
    Textilkonservator Cajsa Hallgren berättar mer om Domkyrkans textilskatt. Domkyrkoforum.

• Torsdagen den 23 april.

Bilden och bildhuggaren. Henric Schartau. Samling vid statyn.

Vårutfärden äger rum torsdagen den 14 maj. Från domkyrka till ”domkyrka” (nästan). Besök i Kristianstads Heliga Trefaldighet och Frimurarhuset vid Stora Torg. Närmare information kommer.

Mats Nyberg, 046 71 87 44, mats.nyberg@svenskakyrkan.se
Vill du veta mer om Lunds dom kyrkas vänner, och kanske bli medlem? Kontakta ordförande, Per Arne Joelsson, per.joel@live.se

I samarbete med Sensus