Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Redo för en ny vecka, full av sportlovskul! #svenskakyrkan #lund #lundsdomkyrka #lundcathedral #domkyrka #kyrka #visitlund
  • En liten drake i Urnesstil slingrar sig i en vrå. Varför är den så speciell? Var i Domkyrkan gömmer den sig och finns det fler? Nästa vecka får sportlovslediga barn äventyra bland drakar och jättar.
#lundsdomkyrka #urnesstil #drakar #stenhuggeri #visitlund #lovilund
  • En halvtimme tog det att kärleksbomba domkyrkoplatsen med fairtradechoklad tillsammans med @allhelgonakyrkanlund Alla hjärtans dag samma dag som askonsdag. Kärlek i olika skepnader. Nu ser vi fram emot kvällens mässa, att få ta emot korsets tecken och påminnas om det vackra i vårt livs skörhet. Tills dess: Glad alla hjärtans dag! #lundcathedral #lundsdomkyrka #allhelgonakyrkanlund #svenskakyrkan #diakoni #allahjärtansdag #fairtrade
  • Verkar som om grannarna har något kul på gång... och vi får vara med 😊 berättar mer imorgon! #svenskakyrkan #lundsdomkyrka #lundcathedral #allhelgonakyrkanlund #fairtrade #choklad