Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Lunds domkyrka- ett landmärke mitt i staden, en ständig påminnelse om Guds närvaro och människors gemenskap #kulturarvet #lundsdomkyrka #lundcathedral #lovelund #lundtricket #visitlund #hallalund
  • Människa, kom ihåg att du är stoft. Stoft ska du åter bli. Välkommen att ta emot korsets tecken i aska på din panna ikväll 18.30. Fasta, förlåtelse,frihet!  #askonsdagen #fasta #svenskakyrkan
  • Idag passar det att äta en fastlagsbulle! Det är fettisdag, sista dagen i fastlagen: festen innan fastan börjar.#lundsdomkyrka #lundcathedral#lovelund #hallalund