Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Tack @galerie_nordenhake för bild! I kryptan nu.
・・・
Ann Edholm in the crypt at Lund Cathedral #annedholm @lundsdomkyrka
  • I dag är det Knut den heliges dag! Med sitt gåvobrev 1085 bidrog han till bygget av Lunds kyrka. På bilden ser vi i honom i kalken av Magnus G:son Liedholm.
#lundsdomkyrka #lundscathedral #knutdenhelige #gåvobrev #visitlund
  • Idag har en del av Domkyrkans konfirmander i 24 äventyren Sommar konfirmerats. Sommaren 2020 är inget som vanligt. Första veckan var vi alla i gruppen, sedan fortsatte 12 konfirmander träffas och de konfirmerades idag. Under höstlovet fortsätter övriga, de konfirmeras i november. Grattis kära nykonfirmrrade #24äventyren #lundakonfirmand #lundsdomkyrka
  • Mjölkörten vid absiden blommar- som alltid såhär års. 🌸
#lundsdomkyrka #absiden #mjölkört #rallarros #kulturarvet