Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Idag, den 10 augusti är St Laurentius vänd mot sin församling och Domkyrkan alla besökare. Och som sig bör på hans martyrdag och namnsdag får han traditionsenligt en blomsterkrans.
#stlaurentius #skyddshelgon #namnsdagsbarn arn #lundsdomkyrka #lundcathedral  #hallalund #lund
  • Om halvtimme firar vi högmässa! Veckans höjdpunkt! #lundcathedral #svenskakyrkan #högmässa
  • Den 2 augusti är sedan 2015 minnesdagen för den romska förintelsen. Gud, vi ber för de grupper som osynliggörs, förtrycks, förföljs och dödas. Vi ber om mod att våga gripa in om och när vi ser att människors värde hotas. Vi ber om insikt och kreativitet att öppna upp, lära av varandra och inkludera. Påminn oss om ditt bords hemlighet: ett enda bröd och en enda mänsklighet. Amen #svenskakyrkan #lundcathedral #porajmos #weremember
  • Sena och varma kvällar i Domkyrkan! Lunds stifts kyrkospel repeterar inför premiären på söndag kl 19 av det nyskrivna spelet ”Någon som du”. VARMT välkomna! @lundsstiftskyrkospel #lundsdomkyrka #lundcathedral #lundsstiftskyrkospel #lundsstift #svenskakyrkan #någonsomdu #lund #visitlund #hallalund