Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Det är fler besökare än vanligt i Lund, tack vare Musikhjälpens sändning från Stortorget. Kul! Välkomna in för att hälsa på jätten Finn, tända ett ljus, komma undan det snöblandade regnet eller för att känna på Domkyrkans storhet i modellen över Domkyrkan i skala 1:50.
#lundsdomkyrka #allaharrättattfunkaolika #mh18 #visitlund #svenskakyrkan
  • Stämningsfullt med Korinterna och S:t Laurentii kammarkör i Lunds domkyrka - för Musikhjälpen. #mh18 #lundsdomkyrka #visitlund #svenskakyrkan #lucia #swedishlucia
  • Glad Lucia! #lundsdomkyrka #visitlund #mh18 #lundcathedral #svenskakyrkan #lucia #musikhjälpen #visitsweden
  • Om 12 timmar är det dax! Biljetterna till årets Luciamorgon i Domkyrkan tog slut rekordsnabbt och för er som lyckades få tag på en biljett är det insläpp mellan 6.30-6.55. Hoppas alla, oavsett biljett eller inte, får en riktigt fin Luciadag! #lundsdomkyrka #lundcathedral #lucia