Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• På denna dag 1219 ska ärkebiskop Andreas Sunesen, som ligger begraven i Lunds domkyrka, tagit emot den danska flaggan, sänd från ovan, på ett slagfält utanför nuvarande Tallin. Enligt legenden!! Idag på 800 års dagen var det högtidsmässa med föreningen Norden i Sydslesvig som för 50 år sedan donerade en kopia på den gamla Dannebrogen till Domkyrkan. Det var också premiär för sommarens temavisningar om Sunesen och Dannebrogen. Tack alla som kom.
#lundsdomkyrka #domkyrkomuseet #andreassunesen #ivö #dannebrogen #800år #dannebrog800 #valdemarsdag #onthisdayinhistory #visitlund
  • Nu blir det ännu grönare på vår innergård med mynta, luktärter och biskopslila palettblad. Välkommen att  njuta av värmen, tystnaden och det växande! 🌱☀️💒 #svenskakyrkan #visitlund #envänliggrönska
  • Det grönskar på katedralens norra sida! #lundsdomkyrka #svenskakyrkan #lundagård #visitlund #lundcathedral #cathedral #ormbunke #fern
  • Skolavslutning och fotbolls-VM. ⚽️💒 En vardag kan innehålla mycket.
#korstolarna #lundsdomkyrka #FIFAWWC #swewnt #svenskakyrkan #viärsverige