Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• ☀️Trevlig helg. 😎
#lundsdomkyrka #solilund #blåhimmel #dvitamin #visitlund #hallalund
  • I domkyrkan kan du läsa bibeln på många olika språk. Det senaste tillskottet i vår bibelhörna är nyöversättningen av bibeln på nordsamiska, Biibbal 2019, som blev färdig under 2019 efter drygt 30 års arbete. Nordsamiska talas av cirka 5000-6000 personer i Sverige, är du en av dom? Vilka språk kan du? #lundsdomkyrka #biibbal2019 #svenskabibelsällskapet #nordsamiska
  • ”Tjugondag Knut dansas julen ut.” Dansa gärna förbi Domkyrkan och plocka med dig en julstjärna som söker nytt hem.
Namnsdagen till ära passar vi på att tacka Knut den helige för gåvobrevet 1085 som bidrog till att Domkyrkan byggdes. Mange tak!! #lundsdomkyrka #tjugondagknut #julstjärna #knutdenhelige #lundcathedral #actsvenskakyrkan #dagensnamnsdag #hallalund
  • Första jobbveckan avklarad - för många!
Den här broderade dödskallen finns på en mässhake som vår textilkonservator jobbar med just nu. Mässhaken kommer från Munkarps kyrka i Höörs församling. Brodösen är Helena Larsdotter Lindelia som hade sin ateljé i Eksjö. Mässhaken är tillverkad 1692 och det finns drygt 40 sådana bevarade.
#lundsdomkyrka
#lundcathedral #svenskakyrkan #kulturarvet #höörsförsamling #dödskalle #brodyr