Bröllop och välsignelse

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Om ni har gift er borgerligt, eller registrerat partnerskap enligt den gamla lagstiftningen, erbjuder församlingen en välsignelsegudstjänst med förbön för ert förbund.

Någonstans bortom universums horisont

Någonstans bortom universums horisont finns en riktning som kallas Södra korset. Den är en enorm ström som passerar genom universum och sveper med sig allt, jorden, vintergatan och galaxerna.

Möt ett brudpar

Sommaren är en tid för bröllop! I Lunds domkyrka bokas sommarmånadernas vigslar långt i förväg. Den 3 juli vigs Domkyrkoförsamlingsborna Håkan och Lin. Hur ser de på vigseln, äktenskapet, kärleken?

Praktisk information om bröllop i Domkyrkan

För många ska en bröllopskyrka vara en liten vit medeltida kyrka på landet. Men även i Lunds domkyrka kan man gifta sig, beroende på hur många gäster ni har placerar vi vigselgudstjänsten i olika delar av kyrkan.

Välsignelse över borgerligt äktenskap

Boka tid för bröllop

Planerar ni att gifta er i Domkyrkan? Här kan ni preliminärboka en tid.