Drop in-vigsel i Domkyrkan

45 par valde att säga ”ja” till varandra på valborgsmässoafton 2016 när Lunds domkyrka ordnade Drop in-vigsel för första gången. 2017 erbjuder vi drop in-vigsel den 6 juni.

Intresset stort 2016 och Domkyrkoförsamlingen hade laddat upp med åtta präster och många vigseltider. För att möta det stora intresset skedde vigslarna på tre platser i Domkyrkan samtidigt, i högkoret, kryptan och dopkapellet.

– Det har varit en helt fantastisk dag med så mycket kärlek. Det är tydligt att Domkyrkan har stor dragningskraft, vi har haft par som har åkt över 30 mil för att vigas här idag, säger Josefin G Andersson, präst i Lunds domkyrkoförsamling.

Bröllopsgäster är såklart välkomna till kyrkan, men det går precis lika bra att komma själva eller med bara den närmaste familjen. Vigselförrättare, musiker, solist samt vittnen finns på plats.

Det som behövs inför vigseln är:

• Legitimationer för respektive person som ska vigas (bägge måste ha fyllt 18 år)
  • Hindersprövning från Skatteverket
  • Ring eller ringar