Drop in-vigsel i Domkyrkan

Den 6 juni 2017 kan man säga ”ja” till varandra, spontant och enkelt, när Domkyrkan i Lund bjuder in till drop in-vigsel.

Allt som behövs är en hindersprövning, giltiga legitimationer och ring/ringar. Det är viktigt att göra hindersprövningen hos Skatteverket i god tid, den gäller i fyra månader. Resten ordnas på plats i kyrkan.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda drop in-vigsel i Domkyrkan i år igen. Innan vigseln möts paret och prästen för ett kort vigselsamtal, då finns också chans att välja texter och solosång, säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen.

Vid drop in-vigseldagen 2016 vigdes 45 par av Domkyrkans präster.

– Det var en helt fantastisk dag med så mycket kärlek. Det är tydligt att Domkyrkan har stor dragningskraft, det kom par som hade åkt över 30 mil för att vigas just här, säger Josefin G Andersson.

Vigseln sker sedan enligt Svenska kyrkans ordning. Om man sedan tidigare har gift sig borgerligt är det också möjligt att få äktenskapet välsignat.

Bröllopsgäster är välkomna till kyrkan, men det går precis lika bra att komma själva eller med bara den närmaste familjen. Vigselförrättare, musiker, solist samt vittnen finns på plats.

Det som behövs inför vigseln är:

• Legitimationer för respektive person som ska vigas (bägge måste ha fyllt 18 år)
  • Hindersprövning från Skatteverket
  • Ring eller ringar

Så här ser agendan för en drop in-vigsel ut.

Tid: 9.30-17.00 den 6 juni 2017.

Josefin G Andersson, 046-35 87 47, josefin.g.andersson@svenskakyrkan.se