Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprost Kerstin Hesslefors Persson.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Ännu ett vårtecken! Lila krokus i Lundagård.
  • Finn funderar - På lördag öppnar Anna Lindkvist Adolfssons fina utställning Asp Sår Offer i kryptan. Jag har sett mycket konst. Är väldigt kunnig om jag får säga det själv!
  • Håll en ängel i handen!
  • I dag börjar Lars och Elisabet bygga Domkyrkans påsklandskap. I år på Domkyrkofärgad, ekologisk plast.
  • Ett leende genom århundradena. Denna figur hittar du på Domkyrkans korstolar.
  • Peace and love! Prästen Josefin G Andersson har fina vantar.
  • I morgon är det dopkaffe! Sladana och Ana dukar i utvalda snygga färger.
  • Nu går han mot sitt sista Paus. Gudstjänsten Paus som Rickard Bonnevier startade tillsammans med prästen Fredrik Beverhjelm för 10 år sedan blir Rickards sändning inför nya äventyr i Stockholms domkyrkoförsamling. Lycka till Rickard och Guds välsignelse ! Vi kommer att sakna dig mycket!