Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprost Kerstin Hesslefors Persson.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Stortorget i Lund är fullt av människor som vill fira Måns Zelmerlöw.
  • På Domkyrkoplatsen firar vi Annandag pingstmässa. På Stortorget firas Måns Zelmerlöw. - Pingsten är kärlekens och glädjen tid. Och grattis Måns! säger domkyrkokaplan Lena Sjöstrand.
  • Vibeke sjunger i kören Korallerna. Nu har hon hämtar affischer om deras komsert den 14 juni. Skrivaren finns i Domkyrkans torn.
  • Nu är vi igång! #lundapride #parad #lundsdomkyrka
  • Dags för parad! #lundapride #lundsdomkyrka
  • Är du en av Lunds många cykelpendlare? Vilken väg tar du till jobbet/skolan? #jobbailund #lundskommun #kommunbattle
  • Klart polisen ska ha en bibel! Helst en gummibibel med referenser till hårdrock, som Fredrik och Magnus gillar.
  • Polisen Magnus säger hej!