Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprosten.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Det är fler besökare än vanligt i Lund, tack vare Musikhjälpens sändning från Stortorget. Kul! Välkomna in för att hälsa på jätten Finn, tända ett ljus, komma undan det snöblandade regnet eller för att känna på Domkyrkans storhet i modellen över Domkyrkan i skala 1:50.
#lundsdomkyrka #allaharrättattfunkaolika #mh18 #visitlund #svenskakyrkan
  • Stämningsfullt med Korinterna och S:t Laurentii kammarkör i Lunds domkyrka - för Musikhjälpen. #mh18 #lundsdomkyrka #visitlund #svenskakyrkan #lucia #swedishlucia
  • Glad Lucia! #lundsdomkyrka #visitlund #mh18 #lundcathedral #svenskakyrkan #lucia #musikhjälpen #visitsweden
  • Om 12 timmar är det dax! Biljetterna till årets Luciamorgon i Domkyrkan tog slut rekordsnabbt och för er som lyckades få tag på en biljett är det insläpp mellan 6.30-6.55. Hoppas alla, oavsett biljett eller inte, får en riktigt fin Luciadag! #lundsdomkyrka #lundcathedral #lucia