Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprosten.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Kall januaridimma sveper in Domkyrkans två torn. #lundsdomkyrka #lundcathedral #januari #skånskvinter #svenskakyrkan
  • #Repost @martaprast ・・・
Fin prästvigning i dag! All lycka och Guds rika välsignelse! #lundsstift #lundsdomkyrka #lundcathedral #prästvigning
  • Idag besökte Domkyrkans guider grannarna på @historiskamuseet och fick en spännande visning i salen för kyrklig konst av biträdande museichefen Sofia. Lärorikt och intressant. Idag, torsdag har museet dessutom öppet till kl 20.00. Glöm inte Domkyrkomuseet om ni är där.
#lundsdomkyrka #historiskailund #kraftstorg #godagrannar #visitlund #visitskane
  • Det är kallt men solen värmer lite ändå och vintergäcken kämpar på. Vill någon ha lite mer värme är det bara att traska in i den stora byggnaden i bakgrunden. 💒 Det är dessutom middagsbön kl 12.01 (efter uret spelat⏰).
#lundsdomkyrka #lundcathedral #lundagård #vintergäck #onsdag #halland #visitswedendk