Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprosten.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Redo för en ny vecka, full av sportlovskul! #svenskakyrkan #lund #lundsdomkyrka #lundcathedral #domkyrka #kyrka #visitlund
  • En liten drake i Urnesstil slingrar sig i en vrå. Varför är den så speciell? Var i Domkyrkan gömmer den sig och finns det fler? Nästa vecka får sportlovslediga barn äventyra bland drakar och jättar.
#lundsdomkyrka #urnesstil #drakar #stenhuggeri #visitlund #lovilund
  • En halvtimme tog det att kärleksbomba domkyrkoplatsen med fairtradechoklad tillsammans med @allhelgonakyrkanlund Alla hjärtans dag samma dag som askonsdag. Kärlek i olika skepnader. Nu ser vi fram emot kvällens mässa, att få ta emot korsets tecken och påminnas om det vackra i vårt livs skörhet. Tills dess: Glad alla hjärtans dag! #lundcathedral #lundsdomkyrka #allhelgonakyrkanlund #svenskakyrkan #diakoni #allahjärtansdag #fairtrade
  • Verkar som om grannarna har något kul på gång... och vi får vara med 😊 berättar mer imorgon! #svenskakyrkan #lundsdomkyrka #lundcathedral #allhelgonakyrkanlund #fairtrade #choklad