Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprosten.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Arbetet i högkoret gör stora som små lundensare nyfikna så i årets sportlovsvisning ska vi fokusera lite extra på hantverk och olika material så som tyg, sten och glas. Se hemsidan för mer information. Välkomna!
#lundsdomkyrka #lovilund #absiden2019 #kulturarvet #byggnadsvård #svenskakyrkan
  • Trevlig helg! Grannarna laddar inför bokrean✌️ #bookfacefriday #arkenbokhandel #godagrannar #lundsdomkyrka #visitlund
  • Sankt Valentin❤️🧡💛💚💙💜🖤
#allahjärtansdag #dagensnamnsdag #lundsdomkyrka #astronomicclock #stvalentin #valentines #svenskakyrkan