Hjalmar vill få oss att tänka själva

Kanske har du hört honom spela på en andakt eller temamässa i Domkyrkan. Hjalmar Freij är konfirmandledare och musiker. Ofta klädd i hatt.

I höst är Hjalmar en av de unga ledare som tar hand om nya konfirmander i Domkyrkoförsamlingen.
– Lägret jag var på när jag själv var konfirmand var nog den roligaste veckan i mitt liv. En helt ny värld öppnade sig med kyrkan, religion och tro. Jag ville att andra också skulle få chansen att uppleva det. Som konfirmandledare är du nära konfirmanderna i ålder och kan fungera som både vän och ledare.

Hjalmar läser det estetiska programmet med musikinriktning på gymnasieskolan Spyken i Lund och har spelat piano och sjungit i många år. Han lyssnar på det mesta när det gäller musik, allt från klassiskt till hårdrock. Men svensk rock och singer-songwritermusik är några favoritgenrer.
– Att spela i kyrkan är jätteroligt. Jag vill förmedla ett budskap och få folk att tänka efter vad de tycker om saker och ting. Så länge människor gillar det jag gör, håller jag på!

Text/foto: Kristina Strand Larsson