20 droppade in för att döpas

Drop in-dopet i Svenska kyrkan i Lund i dag lockade både barnfamiljer och vuxna.

–  För barnfamiljer gav drop in-dopet ett tillfälle att göra något som inte blivit av. För vuxna och tonåringar var det ett enkelt steg till något de kanske funderat över länge. Varje person eller familj fick en egen gudstjänst och det blev mycket stämningsfullt. Vi hoppas kunna erbjuda drop in-dop igen, säger domprost Håkan E Wilhelmsson.

5 barn, 2 tonåringar och 6 vuxna döptes i Lunds domkyrka.
2 barn och 1 vuxen döptes i Maria Magdalena kyrka.
1 barn och 3 vuxna döptes i Sankt Hans kyrka.
Inga dop skedde i Sankt Knuts kyrka.

Dagen arrangerades av Lunds östra stadsförsamling och Lunds domkyrkoförsamling och dopen erbjöds i Maria Magdalena kyrka på Flygelvägen, Östra Torn, Sankt Hans kyrka vid Fäladstorget, Norra Fäladen, Sankt Knuts kyrka på Vikingavägen, Linero och Lunds domkyrka på Kyrkogatan i centrala Lund.

För mer information
Håkan E Wilhelmsson, domprost i Lunds domkyrkoförsamling, 046 35 87 40 hakan.e.wilhelmsson@svenskakyrkan.se
Kristina Lindström, präst i Lunds östra stadsförsamling, 046 35 88 19, kristina.lindstrom@svenskakyrkan.se