Britt G. Hallqvist, musik och empati i sommarens kyrkospel

Brittsommar är titeln på sommarens kyrkospel i Lunds domkyrka. Dikter och psalmer av Britt G. Hallqvist skapar tillsammans med nyskrivna texter av dramatikern Gertrud Larsson ett spel om utsatthet och medkänsla.

– Britt G. Hallqvists texter är lekfulla, stringenta och djupt empatiska. Hon ser barnen och den utsatte och beskriver tillvaron med deras ögon, säger Lotten Roos som är regissör till kyrkospelet.

Vem är utsatt i dag? Vi behöver inte gå längre än till ingången till närmaste mataffär där en människa sitter i timmar i regnet med en pappersmugg framför sig. Dramatikern och satirikern Gertrud Larsson kopplades in i kyrkospelet för att ge ett aktuellt perspektiv på Britt G:s klassiska texter.
Frågan vi tar med oss in i spelet är vad som skulle få oss att sätta oss där utanför Konsum med en tiggarmugg? säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen och liturgisk ledare i spelet.

Välkommen till en förhandsvisning av Brittsommar. Pressvisningen äger rum i Lunds domkyrka tisdagen den 5 augusti kl. 10.00.

Vid pressvisningen medverkar:

• Christel Molin, producent
  • Lotten Roos, regissör
  • Jens Ulvsand och Inge Petersson Lindbäck, musiker och kompositörer
  • Josefin Gustavsson Andersson, liturgisk ledare
  • Ensemblen

Ett avsnitt av kyrkospelet spelas upp och det finns tillfälle till intervjuer och fotografering. Pressvisningen pågår en timme.

Ensemble
I ensemblen ingår skådespelaren Anette Lindbäck, musikerna Inge Petersson Lindbäck och Jens Ulvsand, som också har skrivit helt ny musik till spelet, Olof Götlin, musiker samt skådespelarna/musikalartisterna Hugo Lindbäck och Kristian Grundberg. I år har dansen en framträdande roll genom dansaren Emma Ribbing. Lotten Roos är regissör, Christel Molin producent och prästen Josefin G Andersson är liturg. Dramatikern/satirikern Gertrud Larsson har skrivit texter.

Speltider
Premiär 10 augusti kl 19.00 i Lunds domkyrka