Domkyrkans klockspel invigs med konsert, tal och eld

Lördagen den 30 november 17.00 invigs Domkyrkans nya klockspel. Domkyrkoorganist Tomas Willstedt ger klockspelets allra första konsert. Lars-Olof Svensson från Sparbankstiftelsen Öresund och domprost Håkan E Wilhelmsson talar.

I oktober kom 26 nya klockor till norra tornet i Lunds domkyrka. Klockorna som är gjutna i Nederländerna och levererade av Ystad klockgjuteri, är nu installerade och klockspelet färdigt att spelas.

–    Vi inleder årets adventsfirande med att det nya klockspelet får ljuda över Lund. Klockorna kommer att följa oss under året och bidra till stadens ljudbild. I konserter och gudstjänster finns det hädanefter även möjlighet att integrera klockklang i musiken, säger domkyrkokaplan Lena Sjöstrand.

Före och efter invigningen, klockan 16.40, 17.40 och 18.40, framträder eldartisten Otthilia Sjöberg. Programmet som hålls på Domkyrkoplatsen framför Domkyrkans västport, ingår i Lund lyser. Hela projektet har möjliggjorts genom ett generöst bidrag från Sparbanksstiftelsen Öresund.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se