Karin Wiberg ställer ut i kryptan

Den 12 juli-25 augusti visar skulptören Karin Wiberg sin utställning Ögonblick – Moments i Lunds domkyrkas krypta.

Välkommen till pressvisning den 10 juli kl 10.00 i kryptan. Karin Wiberg och domkyrkokaplan Lena Sjöstrand medverkar.

Utställningen invigs lördagen den 12 juli 10.30 direkt efter lördagsmusiken med ett samtal mellan Karin Wiberg och Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

Karin formar byster i lera av män, kvinnor och djur och ibland av gestalter i gränstrakterna mellan djur och människa. Den 12 juli-31 juli visas foton av några av skulpturerna placerade utomhus, i en skog, att visas på Väggen i Domkyrkoforum.

– Kolonnerna i kryptan kan liknas vid trädstammar. Kyrkoarkitekterna har ibland just föreställt sig kyrkan som en trädgård eller, varför inte, som en skog. Bakom en sten eller ett träd på vandringen i skogen kan man plötsligt få syn på det oväntade. På liknande sätt kommer skulpturerna i sommar i kryptan att integreras i rummet och kanske överraska besökaren, säger Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

Konsert
Den 25 augusti 18.00 ges en konsert i kryptan med sångerskan Ellinor Edström-Schüller med titeln A special moment.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se
www.lundsdomkyrka.se