Konstkvällen i Domkyrkan och Domkyrkoforum: Utställning med Sofie Arfwidson och marknad med Unik Form

I samband med Konstkvällen den 18 oktober invigs Sofie Arfwidsons utställning Se människan – bland helgon, förrädare och älskande i Domkyrkans krypta. I Domkyrkoforum öppnar Unik Form sin utställning och marknad med ett tjugotal professionella konsthantverkare.

Sofie Arfwidson är en expressiv och surrealistisk målare. I kryptan visar hon sin egen tolkning av klassiska motiv som Judaskyssen och bebådelsen.

Unik Form i Domkyrkoforum är en kombination av utställning och marknad där besökaren kan knyta direkt kontakt med enskilda konsthantverkare på plats och prova, fråga, handla eller bara uppleva.

Välkommen till en förhandsvisning av utställningen i kryptan där konstnären Sofie Arfwidson medverkar, fredagen den 17 oktober kl 10.00. Vid pressvisningen berättar vi också mer om Unik Form.

– Bilden och konsthantverket har alltid varit en del av människors och kyrkans liv. Den här helgen är både bilden och tingen i fokus och vi får fundera över hur de påverkar våra liv, säger Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

Program
Lördagen den 18 oktober, Domkyrkan och Domkyrkoforum

11.00-17.00 Skapande verkstad för barn och vuxna i Finn-rummet. Susanna Edling, konstnär och Maria Johnsson, församlingspedagog i Lunds domkyrkoförsamling.
17.00-20.00 Work in Progress, corpussmide av silversmed Owe Johansson, Domkyrkoplatsen.
20.00-20.30 Handens kraft som social motrörelse. Föredrag och samtal med Frida Arnqvist Engström, journalist och föredragshållare. I Finn-rummet, Domkyrkoforum.

Lördagen den 18 oktober, kryptan
18.00 Öppning av utställningen Se människan – bland helgon, förrädare och älskande.
Bibliska gestalter på nytt sätt. Konstnär; Sofie Arfwidson.
19.00 konst i kryptan 1996-2014, bokpresentation.
21.00 Läsningar i konst.
22.00 Mässa i konst.
Koralkören under ledning av Stefan Ekblad.
Dansare.
Konstnär Sofie Arfwidson.
Präst Lena Sjöstrand.

Söndagen den 19 oktober, Domkyrkan
11.00 I högmässan i Domkyrkan används en mässhake skapad för detta tillfälle.
12.30 Samtal om liturgiska plagg och föremål, Mari-Louise Franzén, verksamhetsledare för Konsthantverkscentrum, Lena Sjöstrand med flera, kryptan.
Sofie Arfwidsons utställning visas i Domkyrkans krypta till den 9 november. Unik forms mötesplats för nutida konsthantverk – utställning och marknad i Lund pågår 18 och 19 oktober.

För mer information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se
Pernilla Norrman, Konsthantverkscentrum, 070 465 70 70, skane@konsthantverkscentrum.se

Läs mer:
Sofie Arfwidson

Program Unik form
Unik form
Konsthantverkscentrum