Musik, konst och lyrik förenas i katedralen

I vår startar något nytt i Domkyrkan. Söndagskväll i katedralen vill bjuda på musik, lyrik, dans, konst och mässa i övergången mellan söndag och vardag.

Klockan 19 under sju söndagskvällar i vår kommer olika konstuttryck att ta gestalt under domkyrkans valv.
– Detta är tänkt som en stund då vi bara kan vara, uppleva dialogen mellan rummet, konsten och oss själva och med hjälp av olika uttryck få tillfälle att samla ihop det som varit och hämta kraft för att gå ut i en ny vecka, säger Josefin G Andersson, präst i Lunds domkyrkoförsamling.

Terminen inleds med en sångmeditation med sångpedagogen Inger Ohlén Reingoldt och Josefin G Andersson, präst. Inger Ohlén Reingoldt är också medlem i vokalgruppen Andetag.

Program våren 2015
8 februari

22 februari
Lyrik Poeten Åsa-Maria Kraft läser ur sin diktsamling Randfenomen, Jörgen Tånnander, flöjt, Lena Sjöstrand, präst