Paus i kryptan fyller tio år

I tio år har ungdomar samlats i Domkyrkans krypta varje fredag 15.30 för gudstjänst och samtal. Den 30 januari firar Paus, stillhet inför helgen, jubileum med invigning av ny ljusbärare och besök av biskop Johan Tyrberg.

Ljusbäraren är tillverkad av en stock från boken som stod på Katedralskolans skolgård. Stocken är en gåva från Katedralskolan till Fredrik Beverhjelm när han slutade som gymnasiepräst.

Paus firas terminsvis och leds av ungdomar tillsammans med Fredrik Beverhjelm, präst i Lunds domkyrkoförsamling.

–  Paus har blivit ett viktigt sammanhang för många ungdomar. Det känns extra roligt att få se gåvan från Katedralskolan förvandlas till ljusbärare. Domkyrkan och Katedralskolan har mycket gamla relationer, säger Fredrik Beverhjelm.

Program
15.00 Samtal mellan möbelsnickaren och formgivaren Carl Henrik Jansson, som skapat ljusbäraren, domkyrkokaplan Lena Sjöstrand och Fredrik Beverhjelm, präst.

15.20 Domkyrkoguide Anita Larsson talar om relationen mellan Domkyrkan och Katedralskolan.

15.25 Invigning av ljusbäraren, biskop Johan Tyrberg.

15.30 Andakten Paus. Biskop Johan välsignar samt predikar över en bibeltext som ungdomarna läser.

Paus startade 2005 på initiativ av prästen Fredrik Beverhjelm och strategen Rickard Bonnevier.

Fredrik Beverhjelm, 046 35 87 45, fredrik.beverhjelm@svenskakyrkan.se