Spela in dina hjärtljud till Domkyrkans krypta

Förberedelserna för ljudinstallationen Att vara ett hjärta av Maja Spasova för Lunds domkyrkas krypta har börjat.

Den 5 augusti klockan 13-17 och den 6 augusti 13.30-15.00 finns konstnären på plats i Domkyrkoforum för att spela in hjärtljud med hjälp av ett elektroniskt stetoskop.

Ljudkompositionen Att vara ett hjärta kommer att presenteras i Domkyrkans krypta mellan Kulturnatten, den 19 september och Konstkvällen, den 17 oktober. Alla som vill inbjuds att bidra till skapandet av ljudverket genom att spela in sina hjärtslag.

– Hjärtat är livets väsentligaste. De absolut första ljuden som ett foster erfar är moderns hjärtslag, och redan där, i livmodern, uppstår en konversation mellan två hjärtan. Jag vill gestalta det osynliga och det ohörbara, ge form åt det som ligger under ytan: det blir en kör av hjärtslag tillhörande människorna som bor just här och just nu, säger konstnären Maja Spasova.

-Ibland tänker vi på kryptan som Domkyrkans inre rum, ett rum för hjärtat. Maja Spasova har fångat upp den tanken och ger den en poetisk tolkning som lyfter fram relationen mellan oss människor. Det ska bli spännande att få uppleva den färdiga ljudkompositionen och hur den samspelar med kryptan, blir del av Domkyrkans hjärta, säger domkyrkokaplan Lena Sjöstrand.

Var
​Domkyrkoforum
Kyrkogatan 4, Lund eller Lilla Kyrkogatan 2 (ingången från Domkyrkan)

När
​Den 5 augusti 13.00-17.00
​Den 6 augusti 13.30-15.00

Ljudinstallationen invigs den 19 september 2015 och är ett samarbete mellan konstnären och Lunds domkyrkoförsamling med stöd av Kultur Skåne och Lunds kommun Kultur&Fritid.

Under sommaren är Maja Spasova aktuell med en stor separat utställning på konstmuseet Vandalorum.

Läs mer om konstnären
www.majaspasova.com
www.Facebook.com/Art.MajaSpasova

För mer information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81,
lena.sjostrand@svenskakyrkan.se