Sportlovskul med biskopen och Britt G.

Torsdagen den 20 februari är det sportlovsaktivitet i Domkyrkan och Domkyrkoforum för barn från 6 år.

Liksom förra året får sportlovslediga barn träffa biskop Antje. I år kommer barnen också att få fira författaren och psalmdiktaren Britt G Hallqvist som skulle ha fyllt 100 år.

– Britt G. Hallqvist skrev böcker, sånger och dikter för både barn och vuxna och hon älskade att leka med ord. Barnen får sjunga sånger av Britt G. och göra egna armband av bokstäver. Armbanden knyter också an till Svenska kyrkans fastekampanj som har temat Mat till alla. Britt G. Hallqvists texter är djupt empatiska och hon hade stor förståelse för barns situation, säger Maria Johnsson, församlingspedagog i Lunds domkyrkoförsamling.

Sportlovsaktiviteten startar 10.30 i Domkyrkoforum. Kl 14.15 är det slut. Det är gratis, men man får ta med sig egen matsäck.

Sportlovskul är ett samarbete mellan Lunds stift, Lunds domkyrkoförsamling och Svenska kyrkans unga i Lunds stift.

För mer information
Maria Johnsson, församlingspedagog, Lunds domkyrkoförsamling, 046 35 87 34, maria.johnsson@svenskakyrkan.se