Konserter varje vecka

Varje vecka ges flera möjligheter att njuta av musik i Domkyrkan. Välkommen!

Vardagar kl 12.00: I samband med middagsbönen eller middagsmässan på vardagar kl 12.00 bjuds det på orgelmusik i Domkyrkan.

Lördagskonserter: Varje lördag kl 10.00 är det Lördagskonsert i Lunds domkyrka. Orgelmusiken utgör stommen i konserterna men ibland dyker även annan instrumental- och vokalmusik upp. Konserterna varar cirka 30 minuter och det är alltid fri entré. Påskafton, midsommarafton och Alla helgons dag är det ingen konsert.

Söndagar kl 11.00: Vid söndagens högmässa kl 11.00, bjuder någon av Domkyrkans alla körer på stämningsfull musik. Några gånger varje år gästas Domkyrkan av andra körer.

Övriga konserter: I samband med bland annat Orgelveckorna i juni/juli, Körfestivalen i oktober eller vid jul och andra högtider ges det fler konserter än vanligt i Domkyrkan. Håll utkik i kalendariet för aktuell information.

Lördagskonserter i Domkyrkan

Välkommen till Domkyrkans lördagskonserter. Om ingenting annat anges är det orgelkonserter. Konserterna startar kl 10.00 och är cirka 30 minuter långa. Fri entré.

Arrangera konsert i Domkyrkan

Varje år arrangeras flera konserter i Lunds domkyrka. Alltifrån instrumentala till körkonserter och Kulturskolans julspel. Dessutom håller flera studieprogram vid universitetet sina jul- respektive sommaravslutningar i Domkyrkan.