Konserter varje vecka

Varje vecka ges flera möjligheter att njuta av musik i Domkyrkan. Välkommen!

Vardagar kl 12.00: I samband med middagsbönen eller middagsmässan på vardagar kl 12.00 bjuds det på orgelmusik i Domkyrkan.

Lördagskonserter: Varje lördag kl 10.00 är det Lördagskonsert i Lunds domkyrka. Orgelmusiken utgör stommen i konserterna men ibland dyker även annan instrumental- och vokalmusik upp. Konserterna varar cirka 30 minuter och det är alltid fri entré. Påskafton, midsommarafton och Alla helgons dag är det ingen konsert.

Söndagar kl 11.00: Vid söndagens högmässa kl 11.00, bjuder någon av Domkyrkans alla körer på stämningsfull musik. Några gånger varje år gästas Domkyrkan av andra körer.

Övriga konserter: I samband med bland annat Orgelveckorna i juni/juli, Körfestivalen i oktober eller vid jul och andra högtider ges det fler konserter än vanligt i Domkyrkan. Håll utkik i kalendariet för aktuell information.

Lördagskonserter våren 2015

Välkommen till Domkyrkans lördagskonserter. Om ingenting annat anges är det orgelkonserter. Konserterna startar kl 10.00 och är cirka 30 minuter långa. Fri entré.

Arrangera konsert i Domkyrkan

Varje år arrangeras flera konserter i Lunds domkyrka. Alltifrån instrumentala till körkonserter och Kulturskolans julspel. Dessutom håller flera studieprogram vid universitetet sina jul- respektive sommaravslutningar i Domkyrkan.