Konserter varje vecka

Varje vecka ges flera möjligheter att njuta av musik i Domkyrkan. Välkommen!

Vardagar kl 12.00: I samband med middagsbönen eller middagsmässan på vardagar kl 12.00 bjuds det på orgelmusik i Domkyrkan.

Lördagskonserter: Varje lördag kl 10.00 är det Lördagskonsert i Lunds domkyrka. Orgelmusiken utgör stommen i konserterna men ibland dyker även annan instrumental- och vokalmusik upp. Konserterna varar cirka 30 minuter och det är alltid fri entré. Påskafton, midsommarafton och Alla helgons dag är det ingen konsert. Program finns här!

Dessutom firar vi den franske kompositören Louise Vierne 150 år under året – läs mer här.

Söndagar kl 11.00: Vid söndagens högmässa kl 11.00, bjuder någon av Domkyrkans alla körer på stämningsfull musik. Några gånger varje år gästas Domkyrkan av andra körer.

Konserter och musikgudstjänster våren 2020

lördag 7 mars
– 19.00 ”Sånger från Thomas av Aquinos liturgier” Vox Silentii och broder Mari-Augustin.
tisdag 10 mars
– 18.30 Thomanerchor Leipzig. Anrik Gosskör på Sverigeturné .
måndag 6 april
– 18.30 Leçons de ténèbres av de Lalande, del I
Johan Linderoth, tenor, Dohyo Sol, teorb,
Judith-Maria Blomsterberg, barockcello, Robert Bennesh, orgel och Josefin G Andersson, präst.
tisdag 7 april
– 18:30 Leçons de ténèbres av de Lalande, del II
onsdag 8 april
– 18.30 Johannespassionen sjungen enligt gammalkyrklig tradition. Evangelist: Robert Bennesh, Kristus: Johan Lindén, övriga personer: Anders Piltz. Präst: Lena Sjöstrand.
måndag 13 april, annandag påsk
– 17.00 Bachs Påskoratorium, Händels Nisi Dominus och Lottis Credo. Vokalensemblen VOS och S:t Laurentii Kammarkör, barockorkester och solister under ledning av Robert Bennesh. Inträde.
lördag 18 april
– 19.00 Die Kantorei den Kreuzkirche Wandsbek möter Katedralkören i musik av bl.a.
Rheinberger under leding av Andreas Fabienke och Stefan Ekblad.
lördag 25 april
– 14.00 ”Skapelsen”, ett rörligt sångkollage av Monica Andersson framförs av barnkörer från Lunds stift.
tisdag 28 april
– 18.30 ”Vivaldidueller”, Concerto Copenhagen framför bl.a. Vivaldis dubbelkonserter för två violiner med Adrian Chandler och Fredrik From. Inträde.
lördag 9 maj
– 17.00 ”Kvinnliga tonsättare från barocken”
Musikhögskolans damkör framför tillsammans med barockorkester verk av bl.a. Sulpitia Cesis under ledning av Lena Ekman Frisk. Konsertmästare: Peter Spissky
söndag 10 maj
– 11.00 Musikhögmässa, Mozarts Missa Brevis D-dur med IDE Vokalensemble och stråkkvartett under ledning av Stefan Ekblad.
söndag 17 maj
– 19.00 Skapelsen av Haydn med Katedralkören, orkester och solister under ledning av Stefan Ekblad. Inträde
lördag 23 maj
– 17.00 ”Sången doftar i natten” Vokalensemblen VOS under ledning av Robert Bennesh.
tisdag 2 juni
– 18.30 ”Jubilate Deo” Lunds domkyrkas gosskör framför verk av bl.a. Britten, Duruflé,
Fauré och traditionella sommarsånger.

Övriga konserter: I samband med bland annat Orgelveckorna i juni/juli, Körfestivalen i oktober eller vid jul och andra högtider ges det fler konserter än vanligt i Domkyrkan. Håll utkik i kalendariet för aktuell information.

Lördagskonserter i Domkyrkan

Välkommen till Domkyrkans lördagskonserter. Om ingenting annat anges är det orgelkonserter. Konserterna startar kl 10.00 och är cirka 30 minuter långa. Fri entré.