Konserter varje vecka

Varje vecka ges flera möjligheter att njuta av musik i Domkyrkan. Välkommen!

Vardagar kl 12.00: I samband med middagsbönen eller middagsmässan på vardagar kl 12.00 bjuds det på orgelmusik i Domkyrkan.

Lördagskonserter: Varje lördag kl 10.00 är det Lördagskonsert i Lunds domkyrka. Orgelmusiken utgör stommen i konserterna men ibland dyker även annan instrumental- och vokalmusik upp. Konserterna varar cirka 30 minuter och det är alltid fri entré. Påskafton, midsommarafton och Alla helgons dag är det ingen konsert. OBS: Maxantal personer som får vistas i Domkyrkan samtidigt är 50. Vi uppmanar alla besökare att sprida ut sig i rummet och hålla avstånd. Program finns här!

Dessutom firar vi den franske kompositören Louise Vierne 150 år under året – läs mer här.

Söndagar kl 11.00: Vid söndagens högmässa kl 11.00, bjuder någon av Domkyrkans alla körer på stämningsfull musik. Några gånger varje år gästas Domkyrkan av andra körer.

Konserter och musikgudstjänster våren 2020

lördag 7 mars
– 19.00 ”Sånger från Thomas av Aquinos liturgier” Vox Silentii och broder Mari-Augustin.
tisdag 10 mars
– 18.30 Thomanerchor Leipzig. Anrik Gosskör på Sverigeturné .
måndag 6 april
– 18.30 Leçons de ténèbres av de Lalande, del I
Johan Linderoth, tenor, Dohyo Sol, teorb,
Judith-Maria Blomsterberg, barockcello, Robert Bennesh, orgel och Josefin G Andersson, präst.
tisdag 7 april
– 18:30 Leçons de ténèbres av de Lalande, del II
onsdag 8 april
– 18.30 Johannespassionen sjungen enligt gammalkyrklig tradition. Evangelist: Robert Bennesh. Präst: Lena Sjöstrand.
måndag 13 april, annandag påsk
–  OBS nytt datum 16 juni! 17.00 Bachs Påskoratorium, Händels Nisi Dominus och Lottis Credo. Vokalensemblen VOS och S:t Laurentii Kammarkör, barockorkester och solister under ledning av Robert Bennesh. Inträde.
lördag 18 april
– 19.00 Die Kantorei den Kreuzkirche Wandsbek möter Katedralkören i musik av bl.a.
Rheinberger under leding av Andreas Fabienke och Stefan Ekblad.
lördag 25 april
– 14.00 ”Skapelsen”, ett rörligt sångkollage av Monica Andersson framförs av barnkörer från Lunds stift.
tisdag 28 april
– 18.30 ”Vivaldidueller”, Concerto Copenhagen framför bl.a. Vivaldis dubbelkonserter för två violiner med Adrian Chandler och Fredrik From. Inträde.
lördag 9 maj
– 17.00 ”Kvinnliga tonsättare från barocken”
Musikhögskolans damkör framför tillsammans med barockorkester verk av bl.a. Sulpitia Cesis under ledning av Lena Ekman Frisk. Konsertmästare: Peter Spissky
söndag 17 maj
– 19.00 Skapelsen av Haydn med Katedralkören, orkester och solister under ledning av Stefan Ekblad. Inträde
lördag 23 maj
– 17.00 ”Sången doftar i natten” Vokalensemblen VOS under ledning av Robert Bennesh.
tisdag 2 juni
– 18.30 ”Jubilate Deo” Lunds domkyrkas gosskör framför verk av bl.a. Britten, Duruflé,
Fauré och traditionella sommarsånger.
tisdag 16 juni
–  18.30 Bachs Påskoratorium, Händels Nisi Dominus och Lottis Credo. Vokalensemblen VOS och S:t Laurentii Kammarkör, barockorkester och solister under ledning av Robert Bennesh. Inträde. Köp biljett här.

Övriga konserter: Mycket kan förändras och anpassas med anledning av Coronavirusets utbredning. Håll utkik i kalendariet för aktuell information.

Lördagskonserter i Domkyrkan

Välkommen till Domkyrkans lördagskonserter. Om ingenting annat anges är det orgelkonserter. Konserterna startar kl 10.00 och är cirka 30 minuter långa. Fri entré.