Vuxen

Domkyrkans körer erbjuder alla något, både för de som har sjungit längre och för de som aldrig har sjungit. Välkommen du också!

S:t Laurentii Kammarkör är en blandad kör med fokus på västerländsk konstmusik från olika epoker, med viss tyngdpunkt på renässansen. Detta är kören för dig som är en van körsångare, har god notläsningsförmåga, brinner för att sjunga á capella och kan hålla en stämma också i sammanhang där du är själv. Stor vikt läggs på varje rösts individuella färg och hur den förhåller sig till gruppen. Kören får en särskild uppgift att bli en integrerad del av Domkyrkans rika och välbesökta gudstjänstliv! Ett aktivt deltagande och engagemang i körens utveckling är ett krav. Ibland framträder kören som en mindre grupp under namnet S:t Laurentii Vokalensemble.
mer information: Robert Bennesh 046-35 88 84, robert.bennesh@svenskakyrkan.se.

Domkyrkans Sångensemble är en blandad kör som sjunger regelbundet i Domkyrkans gudstjänster. Vi kommer i huvudsak att ägna oss åt gudstjänstmusik som är komponerad för kör á capella. Vi kommer att sjunga i Domkyrkans gudstjänster men även att ha en till två konserter på termin. Notläsningsförmåga krävs. Provsjungning. mer information: Stefan Ekblad 046-35 88 83,
stefan.ekblad@svenskakyrkan.se.

Katedralkören är en oratoriekör med cirka 50 medlemmar som främst ägnar sig åt större körverk med orkester, men sjunger också á capella och medverkar vid de större högtiderna i Domkyrkan. Notläsningsförmåga krävs. Provsjungning. mer information: Stefan Ekblad 046-35 88 83,
stefan.ekblad@svenskakyrkan.se.

Mikaelkören:
Kören för alla som vill sjunga. Repetition på tisdagar kl 12.15-13.15 i Mikaelsalen (Krafts torg 12b). Mer information: Stefan Ekblad 046-35 88 83.
Start hösten 2017: tisdagen den 22 augusti 12.15-13.15.