Vuxen

Domkyrkans körer erbjuder alla något, både för de som har sjungit längre och för de som aldrig har sjungit. Välkommen du också!

S:t Laurentii Kammarkör är en blandad kör med upp till 24 medlemmar som lägger visst fokus på musik från den anglikanska traditionen. Detta är kören för dig som är en van körsångare, har god notläsningsförmåga, brinner för att sjunga á capella och kan hålla en stämma också i sammanhang där du är själv. Stor vikt läggs på varje rösts individuella färg och hur den förhåller sig till gruppen. Kören får en särskild uppgift att bli en integrerad del av Domkyrkans rika och välbesökta gudstjänstliv men framträder också i konsertsammanhang. Ett aktivt deltagande och engagemang i körens utveckling är ett krav. Ibland framträder framträder kören som en mindre grupp under namnet S:t Laurentii Vokalensemble.

Information: Robert Bennesh 046-71 88 84, robert.bennesh@svenskakyrkan.se.

Ide Vokalensemble är en blandad kör med ca 16 medlemmar som regelbundet sjunger i Domkyrkans högmässor, musikgudstjänster och konserter. Vi sjunger repertoar från renässansen till vår tids musik med tyngdpunkten på kör á capella. Kören vänder sig till dig som är van körsångare men inte har möjlighet att lägga ner allt för mycket tid, därför repeterar vi varannan vecka (jämna veckor). Notläsningsförmåga krävs. Provsjungning.

Information: Stefan Ekblad 046-71 88 83, stefan.ekblad@svenskakyrkan.se.

Katedralkören är en oratoriekör med cirka 50 medlemmar som främst ägnar sig åt de större klassiska körverken med orkester och solister, men sjunger även kör á capella. Kören medverkar vid konserter och de större högtiderna i Domkyrkan. Notläsningsförmåga krävs. Provsjungning.

Information: Stefan Ekblad 046-71 88 83, stefan.ekblad@svenskakyrkan.se.

Mikaelkören. Kören för alla som vill sjunga!  Vi sjunger väldigt blandad repertoar, allt från Bach till visor och gospel. Repetition på tisdagar kl 12.15-13.15 i Mikaelsalen (Krafts torg 12b). Mer information: Stefan Ekblad 046-71 88 83. stefan.ekblad@svenskakyrkan.se.

Start hösten 2017: tisdagen den 22 augusti 12.15-13.15.