Utställningen Maria och den Andre

Utställningen Maria och den Andre av textilkonstnären Kerstin Jakobsson visas i Lunds domkyrka under tiden 15 oktober till 20 november 2011.Vernissage lördagen 15 oktober kl 18.00 i samband med konstkvällen i Lund.

Kerstin Jakobsson återvänder till Lunds domkyrka med en ny utställning. För några år sedan inbjöd hon Domkyrkans besökare att brodera en bön. Väven som skapades i Lund tillsammans med vävar skapade på andra platser kring jorden bildade utställningen “Signs” som har visats i Domkyrkan. Nu har Kerstin fokuserat på Jesu mor Maria och visar flera verk i Domkyrkan.

I Sjuarmade ljusstakens kapell visas “Marias liv”
Väv med broderier skapat på Filippinerna 2007 i konstprojektet “Signs” för Lunds domkyrkoförsamling inför Lutherska världsförbundets möte i Lund våren 2007.

I kryptan visas ett antal målningar i enkaustik; vaxmålningar på trä.I bilderna lyser bakgrunderna av guld, en symbol för Guds närvaro. I bilderna är olika Mariamotiv ristade genom vaxlagren så att konturerna av Maria lyser i guld.

Längs domkyrkans norra sida visas “Donna med barn”
En serie om 3 broderade bilder ; porträtt av vår tids mammor med vår tids livliga barn.Broderierna är gjorda i silke på diskdukar och är 45×45 cm.

Över domkyrkans huvudingång visas“Maria och den Andre”
broderat ljus.