Söndagskväll i katedralen – ord, konst och toner i samspel med kyrkorummet

Genom hela Domkyrkans historia har människor enskilt och tillsammans med andra genom rörelse, ord och musik gestaltat glädje, smärta, tillhörighet i rummet. Söndagskväll i katedralen vill bjuda på musik, lyrik, dans, konst och mässa i övergången mellan söndag och vardag.

Klockan 19 under åtta söndagskvällar i vår kommer olika konstuttryck att ta gestalt under Domkyrkans valv. Det är en enkel mässa där kyrkorum, konst och liturgi samspelar.
– Detta är tänkt som en stund då vi bara kan vara, uppleva dialogen mellan rummet, konsten och oss själva och med hjälp av olika uttryck få tillfälle att samla ihop det som varit och hämta kraft för att gå ut i en ny vecka, säger Josefin G Andersson, präst i Lunds domkyrkoförsamling.

Terminen inleds med Hege Waldeland, cellist, som spelar ut Bachs cellosviter.

Program våren 2017

• 29 januari
    Hege Waldeland  spelar ur Bachs cellosviter
  • 12 februari