Student chaplaincy at Lund university
Välkommen att kontakta oss!

Student chaplaincy at Lund university – Studentprästerna vid Lunds universitet

Student chaplaincy är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till oss.

In English

Att arbeta inkluderande och icke-diskriminerande är en självklarhet för oss. Genom vårt nätverk Multi Faith Chaplaincy hjälper vi studenter och anställda av olika tro att hitta till sitt samfund. Varje år deltar vi i Pride och firar regnbågsmässa några gånger per år!

Vi firar gudstjänst, ingår i krishanteringsgrupper, ger utbildningar och tar emot för enskilda samtal etc. Torsdagar kl. 18.30 under terminstid firas Taizéinspirerad mässa i Domkyrkans krypta.

”USCh” – Uniting Students’ Choir: Välkommen till en kör för studenter och unga vuxna mellan 19 och 30 år. Repetition i Västerkyrkan på onsdagkvällar under terminstid. Läs mer här!

Nyfiken på att söka stillhet genom meditation? Prova på tyst meditation i Liberiet precis utanför Lunds domkyrka. Introduktioner ges varje vecka och det går bra att komma enligt drop in-principen. Ingen avgift. Läs mer här.

Prisma – samtalsgrupp om kristen tro och hbtq
Samtalsgruppen Prisma riktar sig till dig som identifierar dig som hbtq-person eller som är nyfiken på hbtq och kristen tro, och som söker ett sammanhang för din andliga längtan. Gruppen träffas tre gånger under hösten 2020 och tre gånger under våren 2021 och pratar om kristen tro och hbtq utifrån färgerna i regnbågsflaggan. Anmälan krävs för deltagande.

Var: Petersgården, Trollebergsvägen 43 i Lund.

När: följande tisdagar kl. 17-18.30 13 oktober, 10 november, 8 december 2020.

Anmälan och information: Josefina Solberg, josefina.solberg@svenskakyrkan.se 046 – 71 88 37.

 

Studentprästerna är ett ekumeniskt arbetslag från Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan och vi finns på flera platser i Lund och Helsingborg: I Domkyrkoforum, AF-borgen och Västerkyrkan samt Campus Helsingborg.

 

 

Följ oss gärna på Facebook!

Kontakt
Telefon: 046-71 87 35
Mail: studentprasterna.lund@svenskakyrkan.se
eller någon av oss direkt.

Stöd och samtal

Någon att prata med om det som är viktigt för dig. Antingen individuellt eller i grupp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal med någon av oss.

Gemenskap och aktiviteter

I en ny stad kan det ibland vara svårt att hitta nya vänner och aktiviteter. Gillar du att gå på bio, sjunga i kör eller sitta i timmar och samtala… eller kanske äta tacos? Häng med på våra aktiviteter!

Utbildning och kurser

Tillsammans med studentorganisationer och övriga stödfunktioner vid Lunds universitet har vi tagit fram utbildningar som har till syfte att vidareutveckla det goda arbete som sker vid universitetet.

Gudstjänster och andakt

Hur och var man vill fira gudstjänst varierar från person till person. Här finner du ett axplock av gudstjänster och andakter, från Taizeinspirerad mässa i kryptan till Regnbågsmässa i samband med Pride.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till alla Student chaplains som arbetar i Lund!

English summary

You are welcome to contact the Student chaplains regardless of your own faith and beiefs. We are an English speaking team and the cathedral offers worships in English every week.