Första träffen (Ozzy)

Idag gick första konfaträffen av stapeln och det var lite mer än tjugo förväntansfulla, nervösa, nyfikna och kanske framförallt förvirrade konfirmander som blev varmt mottagna av ledargänget på St:Mikael.

Först ut var Ozzy gänget och dagens aktiviteter handlade framförallt om att få börja lära känna varandra så smått men även att få en bild av vad som kommer att hända på de 24 äventyren. Efter att ha fått ett smakprov på Fredrik och Rikards smått absurda humor delades konfirmanderna in i smågrupper där de tillsammans med ledarna fick introducera sig för varandra, varpå vi snabbt gick vidare till att vidare introducera 24-äventyren konceptet och ge konfirmanderna en inblick i hur deras två terminer som konfirmander kommer att se ut.

Konfirmanderna fick låttexter från banden Depeche mode, Black label society och Ebba Grön varpå de fick lyssna på de olika låtarna och därefter tolka vad artisterna kanske velat ha sagt med låtarna. Konfirmanderna fick även se filmklipp från Evan the Almighty och Finding Neverland och fick även här tolka eventuella budskap som kunde finnas dolda i filmklippen.

Senare skulle det tas personporträtt på konfirmanderna som nästa träff ska hängas upp på vägen tillsammans med egengjorda personbeskrivningar av konfirmanderna. Slutligen fick konfirmanderna i uppgift att knäcka den eviga gåtan om meningen med livet samt välja ut ett ord som de tyckte beskrev dem bäst.

Dagen avslutades efter allt detta med musik, bön och mer musik inne i andaktsrummet där konfirmander och ledare lyckades med konststycket att klämma in sig i ett… väldigt litet (dock inte för litet) rum för att där fira en mysig gudstjänst tillsammans.

Nästa tisdag är det dags för andra höst- och vårgruppen Duffy att ha sin första träff och veckan därpå ska Ozzy och Duffy träffas tillsammans!

Till dess, ha det gott!
/Patrik