Konfaträff – bön

Idag träffades både Ozzy– och Duffygrupperna och temat var bön.

Vi började med att se några klipp från filmen Bruce the almighty som handlar om hur en man får i uppgift av Gud att vara just Gud och problem uppstår när han då får i uppgift att svara på alla världens böner. Konfirmanderna blev sedan utskickade på stan för att undersöka hur många som faktiskt ber i ”the real world”. Konfirmanderna delades upp i tio grupper och fick ställa fyra frågor till fem personer på stan. Frågorna var: ber du, vad du ber om, om det hjälper och ålder.

Intressant var att nästan hälften av de tillfrågade svarade ja. De flesta som bad, bad om god hälsa för sig själva, familj och vänner. De flesta som bad tyckte också att det hjälpte.  Sedan fick alla leka en lek som var lite för sjuk för att jag ska kunna beskriva den här men alla verkade ha det roligt i alla fall. Den kallades för evolutionsleken och handlade i princip om att alla skulle se så töntiga ut som möjligt.

När vi lekt klart var det dags att bli lite allvarliga igen och Sara gick igenom olika former av böner som man kan be. Det var allt från vår fader till korstecknet och förbön. Konfirmanderna fick sedan i uppgift att skriva en helt egen och personlig bön som bara de själva skulle få läsa och fick sedan i hemläxa (lovar att det är enda läxan ni kommer få) att be denna bönen på olika platser som t.ex. matbordet och kyrkan och sedan betygsätta dessa olika platser.

Sedan fick olika ledare dela med sig av sina tankar kring bön, dels genom vittnesbörd och dramatiseringar.
Som vanligt avslutade vi sedan med en gudstjänst där vi lyssnade på Latin Kings – Tack Gud och sedan spelade Hjalmar och Jonte Utan dina andetag som avslutning.
Det var allt för idag, nästa vecka ska Ozzy träffas, glöm inte böneuppgiften till dess ;)