Konfaträff tema ondska/godhet (Duffy)

Idag var det Duffy-gruppens tur att samlas inne på St:Mikael för att diskutera temat godhet och ondska. Duffy hade många nya intressanta tankar kring ondskan, godhet och alla dess mellanting, tyvärr på tok för många för att få plats med alla här.

En tanke som diskuterades flitigt denna kväll som gav en ny infallsvinkel på ondska var när konfirmanderna fick diskutera kring djävulen, som även Ozzy gruppen fått tänka kring förra träffen. Flera konfirmander som var med och diskuterade ikväll tänkte på djävulen som en varelse som inte nödvändigtvis varit helt ond i hela sitt liv utan snarare än person som efter olika erfarenheter har valt än ond väg.

Konfirmanderna fick även lyssna på olika låtar, läsa bibelcitat och se filmklipp som alla kretsade kring godhet och ondska.

Som sista övning för kvällen fick konfirmanderna testa på ”livbåts leken”, en till synes omöjlig övning men med en klok baktanke. För den oinsatte går leken ut på att en grupp blir tilldelad en lista på personer som sitter i en livbåt, haken är att livbåten läcker och nu måste gruppen bestämma vilka personer som får stanna på båten och vilka som får hoppa av så att båten inte sjunker innan man når i land. Det enda gruppen har att gå på är korta personbeskrivningar som t.ex. ”48-årig ensamstående trebarnsmamma”

Poängen med övningen var inte att egentligen lista människor efter egenskaper utan snarare att se att vi alla är unika och att det i slutändan är omöjligt att värdera ett liv högre än ett annat oavsett handlingar eller bakgrund.

Efter detta blev det Gudstjänst med fin livemusik från Vera och Patrik Thiman

Nästa vecka ska Ozzy och Duffy träffas tillsammans igen, å har vi en lite annorlunda grej för konfirmanderna som bland annat innefattar kvällsvandring på Lunds gator och tolkning genom bilder.

Tills dess önskas en bra vecka trots höstrusket.