Konfaläger – Åhusgården

Nu är vi hemkomna från Åhuslägret, det har varit en galen, hektisk, mysig, spännande och framförallt väldigt väldigt rolig helg! Vi har hunnit med mycket under de tre dagarna som gått och vi är nog många som tycker att det känns som att vi varit igång mycket längre då schemat varit späckat med aktiviteter.

När vi anlände på fredag eftermiddag fick vi genast bekanta oss med lägrets matsal och äta god mat (en trend som för övrigt höll i sig, kan undertecknad skriva på) innan kvällen satte igång. Konfirmander och ledare fick ha tilldelat sig rum (vissa egna stugor) att sova i. Sedan samlades vi för att börja med kvällens pass och temat blev Jesus! I smågrupper delade vi först med oss av våra egna liv och sedan sammanfattade vi vad vi visste om Jesus liv. Konfirmanderna hade en hel del koll och tillsammans lyckades de sedan göra en ganska så komplett tidslinje på Jesus liv.

Eftersom vi pratade om Jesus liv var det nästan oundvikligt att inte också prata om Julen och efter att ha pratat en del kring Julen blev konfirmanderna utmanade av Fredrik och Rickard på ett litet ”Julquiz” med diverse julmusik och annat. Sen drog sig kvällen mot sitt slut, vi åt lite kvällsmacka och hade en mysig andakt.

Lördagen började tidigt med väckning kl. 07.30! Efter frukosten körde vi igång direkt och under dagen hade vi bland annat lite olika workshops (bibelsnack, skapa egna ljuslyktor m.fl.), kvalitetsboden (en slags pysseltävling), lekar, musikquiz och tankar kring tro. På kvällen fick konfirmanderna vara med om två stycken upplevelsevandringar, dels en inomhus som kretsade kring skapelseberättelsen samt en ute i skogen. På den senare fick konfirmanderna gå ut i skogen kl. 11 på natten utan någon form av ljuskälla (det var bäckmörkt i skogen) och endast en lina att följa och olika stationer med ledare att stanna på.

På söndagen trotsade vi regnet och vandrade tillsammans ner till havet för att fira en gudstjänst där, för att göra det hela ännu trevligare (för oss andra i alla fall) bestämde sig Samuel och Eva för att ta ett dop i havet! Kudos till dem!

Sen var det tillbaks till gården för lite lunch och sedan hemfärd. Förmodligen var vi många som kände lite vemod över att det redan var slut då det kändes som att vi precis hade börjat, å andra sidan träffas vi snart igen och till våren åker vi tillbaks till åhus ännu en gång!

Jag har som ni nog förstått inte nämnt exakt alla de supermysiga andakterna, de trevliga diskussionerna kring liv och tro samt de hysteriska skratten men det får ni leva med! Men sammanfattningsvis så var detta ett riktigt bra läger och vi ledare vill åter tacka alla konfirmander för denna gången!

Ha det!

/Patrik