Konfaträff – Terminstart! (sommargruppen)

Tja, Hjalmar som bloggar idag!

Idag var det dags för sommarkonfirmandernas andra träff, och passet började redan klockan 9. Men trots många trötta ansikten så blev det en mycket trevlig träff.
Vi började med en morgonbön i andaktsrummet där vi lyssnade på Nirvanas ”Come as you are”. Vi fortsatte med att prata om identitet och stil. Vilka är vi egentligen? Hur speglar utsidan insidan? Efter att vi sammanfattat påbörjan av passet i ett ord fick vi i våra samtalsgrupper gestalta detta ord med sprayburkar på svarta papper som sattes upp på väggen.

Efter några goda mackor och trevligt umgänge var det sedan dags för att prata om godhet och ondska. Vi diskuterade om djävulen fanns och vem han i så fall är. Sedan skulle vi komma på människor som vi tyckte symboliserade ondska och godhet. Alla grupper tyckte det var svårt att hitta människor som varken var helt goda eller helt onda, men exempel på goda människor blev Gandhi och Nelson Mandela, ondskan fick symboliseras av bland andra Fritzl, Mussolini och Hitler.
Träffen avslutades med en andakt där jag, Vera och Patrik spelade ”Lay your world on me” av Ozzy Osbourne. Vi fick också lyssna på några vackra ord om kärlek som konfirmanderna hittat på tillsammans med ledarna i grupperna.

/Hjalmar Frej