En hälsning till från Rotterdam

Bön i Sportpaleis under nyårsmötet i Rotterdam.

Den 28 december åkte vi, liksom många andra, med spänning till Rotterdam för att få uppleva årets Europamöte, där vi i sann Taizéanda skulle få fira nyår tillsammans med tusentals ungdomar från övriga Europa.
Kommunitétens prior talade under kvällsbönerna, utifrån det nyskrivna Brev från Chile, om glädje, medlidande och förlåtelse. Framför allt glädje möttes vi av på många olika sätt under dessa fantastiska dagar. Glädjen i mötet med nya människor, glädjen i att få bli välkomnad i en, för oss, främmande församling, glädjen i den spontana allsången på tunnelbanan, glädjen i att få be tillsammans med så många tusen människor och glädjen i inspirerande workshops som vi fick delta i under eftermiddagarna.
Än en gång har vi påmints om hur viktiga de här mötena kan vara. Vi upplevde det hopp som kan spridas då vi, i all enkelhet, möts över alla gränser och delar liv tillsammans.
Ett möte av den här storleken hade inte kunnat genomföras utan tilliten till varandra och till Gud, och det är den tilliten som vi vill bära med oss in i vårat förberedelsearbete och möte här i Lund.

Maria och Josefina