Sportlov och Sommarkonfirmander

I tisdags var det träff för sommarkonfirmanderna i de 24 äventyren. Som alltid vid denna tiden på året (läs sportlovet) så är många ungdomar på skidsemestrar och dylikt, därav hade vi ett visst manfall både bland ledare och konfirmander denna dagen men hade trots det en väldigt trevlig heldag.

Konfirmanderna börjar äntligen lära känna varandra lite bättre, efter ett antal träffar nu under vintern och några mässor i domkyrkan börjar ansikten bli mer bekanta och vi ledare börjar redan längta tills sommarlägret i juni.

Dagens träff var en kombination av två teman, på förmiddagen pratade vi om symboler och på eftermiddagen om relationer och killar/tjejer och allt vad det innebär. Efter en morgonbön tillsammans började vi dagen med att ha en liten symboltävling. Först fick konfirmanderna ett A3 med massvis av olika företags-logor och de fick sedan i grupper lista ut vilka som hörde till vilket företag och samtidigt försöka komma med motiveringar till varför de ser ut som de gör, varför finns det t.ex. ett upp och nervänt kors på Cheap Mondays skelett-loga? Det kan ni fundera över där hemma.

”Tävlingen” fortsatte sedan i domkyrkan där konfirmanderna gick på symboljakt, uppgiften var att hitta så många symboler som möjligt i kyrkan och fundera över deras betydelse och om det fanns någon tanke bakom dem. Varför har ljusstakarna t.ex. oftast plats för just tre ljus?

Emellan detta fick vi även tid för en rundvandring med guide i form av personal från Domkyrkan, det var väldigt intressant! Sedan blev det åter till St. Mikael för lunch och en kort Gudstjänst varpå vi tog tag i eftermiddagens tema: killar och tjejer. Vi hade egentligen ett långt pass planerat kring temat men tiden hade flugit ifrån oss och vi fick avbryta våra diskussioner ganska snart, troligtvis kommer vi dock att ta upp det igen i sommar!

Vi avslutade dagen med att återvända till domkyrkan där konfirmanderna blev instruerade om sina ministrantuppgifter. Precis som höst- och vårkonfirmanderna så ska sommarkonfirmanderna att få tjänstgöra som ministranter på söndagsgudstjänsterna kl. 11Som ljus- bibel- och korsbärare under vintern-våren. Så när ni går på dessa gudstjänster kommer ni att ha lyxen att ha Sveriges coolaste minstranter som håller i gudstjänsten, glöm inte det!

Solen börjar kika fram oftare nu för tiden, snart ligger våren i luften och lite längre fram så blir det sommar och framförallt ett läger som vi ledare är övertygade om kommer bli ett riktigt bra ett!

Ha det bra!

/Patrik K