Konfirmanderna på upplevelsevandring i Lund

Vem har kunnat undvika att solen är tillbaks i vårt kära Lund? Inte vi på 24 Äventyren i alla fall, och inte hade vi kunnat tajma det bättre med vädret i heller. Denna tisdagsträff med Ozzy-gruppen var nästintill idyllisk på väderfronten då vi hade planerat för en hel eftermiddag på Lunds gator.

Konfirmanderna fick denna veckan gå på en upplevelsevandring i centrala Lund med temat ”kyrka”. Träffen sparka vi som vanligt igång på St. Mikael men begav oss snabbt över till Domkyrkan där vandring tog sin start. Utanför södra porten var första uppehållet och här sade Karin, Oskar och Sara några kloka ord om hur kyrkan alltid kommer stå öppen för Konfirmanderna i båda svåra och bra tider i deras liv.

Sedan gick vi tillsammans in i dopkapellet och här fick alla konfirmanderna ett korstecken i pannan medelst vatten att ta med sig på resan. Sedan gick vi ner till stora ljusstaken och alla konfirmander och ledare fick alla tända varsitt ljus som sedan sattes upp i den stora globen, väldigt symboliskt och fint tycker vi.

Efter detta blev konfirmanderna indelade i tre grupper och utsända till olika delar av stan. På olika stationer väntade sedan ledare med olika bibeltexter som konfirmanderna fick höra på och fundera över. Stationerna var utplacerade på bron vid tågstationen, utanför Spyken och vid Botaniska trädgården så med andra ord blev det en del promenerande i det behagliga eftermiddagsvädret.

Dagen avslutades som vanligt tillbaka på St. Mikael med gudstjänst och musik.

Nästa vecka har vi, efter Duffy-gruppens konfaträff, föräldramöte med ungdomarnas päron (föräldrar) och veckan efter det åker vi på vår-lägret med alla höst- och vårkonfirmander så nu är det mycket på gång och konfirmation i luften!

Ha det!

/Patrik K