Kyrkospel- Premiär!

”Överger du inte mig så överger jag heller inte dig”, säger flickan Lena till sin styvsyster, som hotas till livet av häxan i Bröderna Grimms saga, ”Hittefågel”. Tillsammans hittar de två systrarna olika sätt att gömma sig och till slut överlistar de den onda häxan.

Kyrkospelet i Lunds domkyrka ger återigen det liturgiska dramat, ”Hittefågel”, ett musikaliskt spel om barns utsatthet i vårt samhälle och om deras lagstadgade rättigheter. Efter förra sommaren kände de som arbetade med spelet att det fanns mer att ge, utforska och fördjupa. Därför ges möjligheten att återigen se Hittefågel.

Kyrkospelet handlar också om barnens egen kraft, fantasi och förmåga att hitta lösningar. I dramat vävs sagan om Hittefågel samman med den nutida berättelsen om Nadja som flytt från ett krigsdrabbat land och vänt sig bort från livet. Finns det något som kan få henne att öppna ögonen och börja leka igen?

manus Oline Stig
regi Lena Ekhem, Nina Norén och Sara Larsdotter
premiär sön 31 juli kl 19.30.
speltid 1-18 augusti. Se kalendariet för alla datum och klockslag.