Kanoter, konfirmander och identitet

Hejsan kära läsare!

Fullt upp här på de 24 Äventyren, först och främst var det kanotpaddling i lördags (den 24:e). Vilken dag det blev! Cirka 30st kanoter med konfirmander och ledare gav sig ut på Rönne å för en hel dag i paddlingens tecken. Kanotpaddling är ett i vårt tycke väldigt bra sätt att svetsa samman människor då det lägger stor tyng vid samarbetsförmåga (särskilt när 30st kanoter ska samsas om Skånes relativt trånga å system). Perfekt när man är i ett tidigt skede av konfirmandarbetet.

Förvånansvärt nog så plumsade faktiskt inte en enda av oss i ån (!). Chockerande ja med tanke på att vi vanligtvis alltid har en kanot som hamnar upp och ner och skickar ett par olyckliga konfirmander eller ledare på simtur. Detta slapp vi hur som undan (till vissas besvikelse) men ledarna Lisa och Karin var tillsammans väldigt nära vid ett tillfälle. Dagen får summeras som en väldigt rolig en, och vi talar nog för de flesta när vi säger att träningsvärken gjorde sig påmind dagen efter.

I tisdags hade vi konfaträff för Duffy-gruppen (höst- och vårkonfirmanderna består av två grupper, Ozzy och Duffy) och då jobbade vi vidare lite med temat identitet, ”vem är jag?”, som vi redan har diskuterat en del på tidigare träffar. Bland annat så kollade vi på ett kort klipp ur den eminenta filmen The Breakfeast Club, lyssnade på Nirvanas Come As You Are och läste ur Första Samuelsboken. Berättelsen om en liten pojke som växer upp till en stor kung är en kraftig en och gav konfirmanderna en ingång till att fundera över sina egna liv, vad har format dem i deras uppväxt?

Konfirmanderna fick göra en egen livstidslinje från födelse fram till september 2011 och sedan skriva upp de viktigaste händelserna i deras liv på linjen. Tillsammans fick alla sedan dela med sig av en händelse som de ansåg ha varit extra viktig för att forma dem som personer.

Som alltid avslutade vi med gemensam andakt, alltid lika mysigt!
Nästa tisdag befinner vi oss åter på St:Mikael med både Ozzy- och Duffygruppen. Det passet kommer vi att tänka, fundera, vrida och vända samt vild diskutera temat: ”ont och gott”. Det kommer troligtvis bli ett fullspäckat schema och det onda vs. det goda väcker alltid intressanta tankar, särskilt bland konfirmanderna i Lunds Domkyrka!

Till dess, ta han om varandra!
/Patrik K

P.S.

Lite låt-tips från passet

Nirvana – Come As You Are