Konfirmanderna fixar julstämningen

Som de flesta Lundabor troligtvis har noterat har Domkyrkoforum nu slagit upp dörrarna för allmänheten. Hittills känns byggnaden och konceptet väldigt lyckat. En plats för öppenhet och möten med fräscha och trevliga lokaler! Konfirmanderna har redan hunnit med några träffar i de nya lokalerna sen de invigdes under helgen vid 1:a advent.

Första träffen tyckte vi att det kändes passande att få konfirmanderna att röra sig runt i huset lite, för att få känna på atmosfären så att säga. Därför hade vi ett traditionellt stationspass. Konfirmanderna fick i grupper gå runt på olika stationer i huset. På de olika stationerna fick de jobba mycket med bibeln, bl.a. fick de tid att fundera över den gyllene regeln och vad det innebär att vara lärjunge. På en annan station fick de stifta närmare bekantskap med psalmboken osv. osv. Den träffen avslutade vi som vanligt med andakt. Men som ni kanske kan lista ut är vårt gamla andaktsrum på St: Mikael inte längre tillgängligt. Vi hittade ett lagom stort men samtidigt mysigt rum på tredje våningen för oss allihopa att fira andakt tillsammans i.

Vem älskar för övrigt inte julen? Vi på 24 Äventyren gör det i alla fall verkligen! Så pass mycket att vi varje år tillägnar en hel konfaträff med att ägna oss åt något av det bästa man kan göra i juletider: Julpyssel!

Nästa gång ni har vägarna förbi tycker vi att ni ska titta förbi vårt utställningsbord där vi placerar ut våra resultat för allmän beskådning. Tanken är att konfirmanderna gemensamt ska skapa små tittskåp där Jesu födelse dramatiseras. Resultaten må bli lite bisarra, det får ni ha överseende med, men samtidigt är det kul med ett lite nytt sätt att närma sig bibeln och dessutom är själva skapelseprocessen väldigt trevlig. Färg, glitter, flörtkulor, papp och en massa kreativa konfirmander skapar en härlig julstämning. De sista kreationerna kommer att ställas ut på tisdag eftermiddag då Duffy gruppen har sin träff.

Sen blir det julavslutning för alla konfirmander och ledare och efter det ett välbehövligt jullov!

Ta hand om er!

/Patrik Kristiansson