Upptäck Domkyrkan med din iPhone

Lunds domkyrka har i samarbete med Lundaföretaget Viatact gjort en app för iPhone. Den är upplagd som en rundvandring i kyrkan men visar också delar av kyrkan som är stängda för den vanlige besökaren.

– Jag trodde jag kunde det mesta om Domkyrkan, men under det här projektet har jag lärt känna många nya spännande föremål och berättelser. Förhoppningsvis kan den här appen ge fler människor möjlighet till sådana upptäckter säger Magnus Berglund på Lundaföretaget Viatact AB som har utarbetat applikationen för Lunds domkyrkas räkning.

Rundvandringen består av 10 stationer i och omkring Lunds domkyrka. Samtliga stationer är rikt illustrerade med fotografier, ofta på sådana delar av kyrkan som inte är tillgängliga för besökaren, eller delar som är svåra att se.
– För att stimulera upptäckarlusten har jag gjort bilderna högupplösta, så att man kan zooma in detaljerna berättar Magnus Berglund.

Förutom rundvandringen finns information om Domkyrkoforum, Liberiet och Domkyrkomuseet tillsammans med ett, ständigt uppdaterat, kalendarium över kommande gudstjänster och konserter i Domkyrkan. Allt innehåll finns på svenska och engelska.

– Vi är mycket glada och nöjda med resultatet säger Rickard Bonnevier, informatör i Lunds domkyrka. Domkyrkan är Sveriges mest besökta kyrka och den nya appen kan ge besökarna en djupare förståelse för varför kyrkan ser ut som den gör och kunskap om några av alla de hemligheter som ryms inom dess murar.

Mer information
På denna sida finns ett bildspel med några skärmbilder från appen:
http://www.viatact.com/sv/lunds-domkyrka/

Appen kan laddas hem från Apples App Store:
http://itunes.apple.com/se/app/lund-cathedral/id487222044?ls=1&mt=8
(eller sök på ”Lunds domkyrka”)