Pilgrimsvandra för människovärdet

På söndag den 25 november invigs pilgrimsskylten vid S:t Lars kyrkogård med en pilgrimsvandring för människovärdet.

Vandringen startar klockan 9 på S: t Lars kyrkogård. För att komma dit kan du ta buss 130 från Bankgatan i Lund kl 8.10 och hoppa av vid S:t Lars. Från hållplatsen vandrar du sedan några hundra meter längs cykelvägen som går bredvid väg 108 mot Flackarps mölla. Kyrkogården ligger strax innan möllan på höger hand. Vi är flera som kommer att åka med denna buss.

På kyrkogården berättar diakon Ebba Älverbrandt från Uppåkra församling om S:t Lars kyrkogårds mörka historia och om hur dagen är en del av upprättelsen för de människor som drabbats av detta utanförskap. Vandringen kan också ses som en botgöring för vår egen del som kyrka och samhälle. Några av landets domprostar och domkyrkokaplaner vandrar med oss liksom Per Torell, som är ordförande i Schizofreniförbundet, varit en av initiativtagare till S:t Lars kyrkogårds upprättelse och som dessutom ska predika i högmässan.

Vi vandrar den cirka 5 km långa sträckan under tystnad, sång och bön och stannar till vid några av barmhärtighetens platser i Lund innan vi når Lunds domkyrka där vi firar mässa kl 11. Välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta pilgrimspräst Anna Alebo, 046 35 87 64, anna.alebo@svenskakyrkan.se.