Drop in-dop i Svenska kyrkan i Lund

Den 16 november 2013 klockan 11-16 är det drop in-dop i Svenska kyrkan i Lund. Alla är välkomna oavsett ålder.

Det är Lunds östra stadsförsamling och Lunds domkyrkoförsamling som tillsammans står erbjuder drop in-dop. Dopen sker i Maria Magdalena kyrka på Flygelvägen, Östra Torn, Sankt Hans kyrka vid Fäladstorget, Norra Fäladen, Sankt Knuts kyrka på Vikingavägen, Linero och Lunds domkyrka på Kyrkogatan i centrala Lund. Tanken är att drop in-dopen ska kunna ske på olika ställen i staden så att alla Lundabor har nära till en kyrka.

– Kanske blev det aldrig tid för dop, kanske kändes det för stort och omständligt. Drop in-dop är en möjlighet att komma till kyrkan och låta döpa sitt barn eller sig själv utan att behöva boka tid. Bara kom, vi ordnar allt och bjuder även på dopkalas med tårta, säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen.

När du kommer till kyrkan får du träffa en präst och prata om dopet. Du får också en dopblankett. Sedan firar vi en kort dopgudstjänst med musik och psalmsång just för dig eller ditt barn. Det finns dopklänning att låna för den som vill. Församlingarna bjuder vi på dopkaffe med tårta efteråt. Du kan föränmäla dig.
–Vi vill ge möjlighet att på ett enkelt sätt fira det som inte blev av och ta del av dopets gåva. Genom dopet synliggör vi att Gud alltid finns vid vår sida. Vi aldrig är ensamma, säger Josefin G Andersson.

Plats och kontakt
Lunds domkyrka, Kyrkogatan, 222 22 Lund
För frågor och anmälan Anette Zetterberg, 046 35 87 42, anette.zetterberg@svenskakyrkan.se

Maria Magdalena kyrka, Flygelvägen 1, 224 72 Lund