Spela marimba och lyssna till Kulturskolans stråkorkester

Domkyrkoplatsen fylls av musik på lördag den 25 maj. Peta Axelsson bjuder på Zimba Marimba, en konsert och workshop och kulturskolans stråkensemble spelar.

Zimba Marimba  – Mitt i ett musikaliskt äventyr börjar kl 14.00. Eldsjälen och musikpedagogen Peta Axelsson, med rötter i Zimbabwe, bjuder in till en häftig upplevelse med rytm och rejält sväng! Här ges en spännande möj­lighet att få befinna sig mitt i musiken, mitt i en marimbaorkester! Alla får spela och improvisera på det afrikanska slaginstrumentet marimba, med sopran-, alt-, tenor- och basmarimba. Peta Axelsson delar med sig av en stor repertoar afrikansk musik med rytm, energi och närvaro.

11.40-12.00 spelar en stråkensemble från Lunds kulturskola på Domkyrkoplatsen. Konserten är en del i Kulturskolornas dag.