Dans och teater om krig och fred

Religiös tro är en resurs i arbetet för fred och försoning, men kan också användas som medel för att ge näring åt politiska konflikter och krig. Den 15 juni är det dags för det andra samtalet om krig och flykt i vår samtid och i det antika dramat Trojanskorna. Temat är segerns sötma.

Samtalen är i Domkyrkoforum och pågår kl 14.00-15.30. Olika gäster reflekterar över temat. Alla är välkomna. Ingen anmälan behövs.

De öppna repetitionerna och samtalen ingår i scenkonstgruppen Barra Barras förberedelse med iscensättningen av Euripides drama Trojanskorna. Syftet med samtalen är att, tillsammans med gäster och publik, fördjupa tolkningen och att vidga perspektiven i det konstnärliga arbetet. Vid samtliga tillfällen presenteras scenkonstmaterial i form av dans, teater och musik. Rubriken för de fyra öppna repetitionerna är Gudarnas vrede, 18 maj,  Segerns sötma, 15 juni,  Ett liv i ruiner, 26 oktober och How do I recognize my home? 23 november.

Urvalet av gäster görs i samarbete med studieförbundet Ibn Rushd Södra, Internationella Kvinnoföreningen i Malmö och Lunds domkyrkoförsamling. Domkyrkoförsamlingen har tillsammans med Barra Barra tagit initiativet till Trojanskorna Barra Barra. Förutom nämnda organisationer stöds projektet med anslag ifrån Lunds Missionssällskap och Musik i Syd.

Scenkonstgruppen Barra Barra
Aldo Iskra, regissör