Nu kör vi igång!

Godkväll på er!

Wow! Äntligen har det blivit sommar på riktigt, solen skiner och brännorna börjar sättas! Men framför allt, det som verkligen startar sommaren är då sommarkonfirmanderna drar igång konfirmationstiden “PÅ RIKTIGT”. Nu är vi äntligen igång! Woop woop!

Dagen började med Madonnas dansglada låt “Like a prayer” som inledde passet som kretsade kring bön. Vad är skillnad mellan bön och tanke? Ber du ofta, och hjälper det isåfall? Konfirmanderna fick fundera kring dessa frågor och fick även gå ut på stan och fråga olika personer om de ber eller ej.

Konfirmanderna fick även söka upp olika saker som symboliserar just bön, både ute på stan och inne i kyrkan. Många valde himmel, ljus och kors. Men min personliga favorit var att en grupp tyckte att ett cykelställ symboliserar bön – man lämnar av det tunga och den börda man bär med sig samtidigt som man får tillbaka ett otroligt stöd. Helt genialiskt!

Idag har även varit en riktig lära känna-varandra dag. Vi har övat namn, lekt lekar på olika sätt för att lättast lära sig nytt om både sig själv och andra i gruppen.

Efter god lunch och go’fika gjord av den underbara Sladana genomförde vi stationer som avrundade dagen.

Det var en fullspäckad första dag för konfirmanderna fylld av roligheter och viktiga kunskaper för alla deltagande. Ja, bön kan vara komplicerat att förstå, men är något av det finaste redskap man någonsin kan finna. Så var inte rädd, utan våga be! Jag kan lova dig att det lugnet och det hopp som uppstår är svårt att sätta fingret på, men är sagolik.

// Therése Bergbom, konfirmandledare i de 24 äventyren

TIPS! Följ vårt äventyr på Instagram, Facebook och Twitter.
Instagram och Twitter: @lundsdomkyrka
Följ även vår Facebooksida för uppdateringar, bilder m.m! Varför inte titta när högsta hönsen Fredrik och Rickard har rolig paus? Finns endast på Facebook!