Studenter ser filmen Still Life gratis

still_life_webb

Den 8 oktober 2014 kl 18.30 kan du som är student se filmen Still Life gratis på Kino i Lund.

Biljetterna hämtar du på Kino eller AF. Ta med studentleg. För den som vill finns det fika på Domkyrkoforum efteråt. Välkommen!

Still Life handlar om en medelålders kommunalanställd (Eddie Marsan) har som uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. Han är noggrann och organiserad på gränsen till besatthet och tar sitt arbete på stort allvar. När hans avdelning ska bantas och han blir uppsagd, anstränger han sig till det yttersta med sitt allra sista fall. Det sätter igång händelseförlopp som varken han eller vi som ser filmen kunnat förutse.

Med mild men orädd humor och utan att döma skildrar regissören Uberto Pasolini en tillvaro som kan verka isolerad men som innehåller mer än man vid en första anblick kan ana.

Still Life vann pris för bästa regi på Venedigs Filmfestival 2013 och Black Pearl-priset för bästa film i kategorin New Horizons vid Abu Dhabi Film Festival 2013.

Läs mer på Kinos webbplats.

Studentprästerna i samarbete med Kino.

Jan Kjellström, studentpräst, 046 35 87 37, jan.kjellstrom@svenskakyrkan.se