Hon påminner oss om omsorgen, den vi visar och den vi får.

Mödrars situation uppmärksammas

Lördagen den 5 mars arrangeras barnvagnsmarscher mot mödradödlighet på initiativ av RFSU på många platser i landet.  Den dagen hjälper Maria oss att aktualisera mödrars situation i världen.

Sedan september 2015 finns Lena Lerviks skulptur, Skyddsmantelmadonnan, utanför Domkyrkans västfasad. Motivet är gammalt. Redan i den medeltida konsten möter denna gestaltning av Madonnan. Maria breder ut sin mantel och erbjuder beskydd för lärjungarna, ja ibland håller hon till och med om själva Treenigheten, Fader, Son och den heliga Anden.

Lena Lerviks Madonna är en modern tolkning av motivet där Maria är Modern som föder och beskyddar mänskligheten. Hon påminner oss om omsorgen, den vi visar och den vi får.

I Lund utgår vandringen från Domkyrkoplatsen klockan 11. Läs mer om barnvagnsmarschen i Lund här.