Lördagskonserter 2021

Tills vidare ersätts lördagskonserterna av lördagsmusik som släpps via Domkyrkans youtube och facebook med nya släpp varje lördag kl. 10. Välkommen att vara en del av Domkyrkans musikliv på distans!

30/1: Susannah Carlsson framför två satser ur Louis Viernes andra svit ur verket ”Pièces de fantaisie”.

6/2: Robert Bennesh uruppför Symfonisk fantasi över ”Puer Natus Est” komponerad av Hampus Söndrebo. Konserten igår i festivalen Lund Contemporary.

Julens händelser och Kyndelsmässodagen som infaller den 2 februari hör samman. 40 dagar efter Jesu födelse bär Maria och Josef enligt judisk sed fram barnet i templet. 40 dagar efter jul får också vi, genom Hampus Söndrebos nyskrivna symfoniska fantasi för orgel som baseras på juldagens introitus ”Puer natus est”, återvända till födelsen och undret då Gud blir människa.

13/2: Susannah Carlsson framför två satser ur Louis Viernes andra svit ur verket ”Pièces de fantaisie”.

20/2: Robert Bennesh framför verk av Jean Langlais och Cesár Franck

27/2: Susannah Carlsson framför två satser ur Louis Viernes andra svit ur verket  ”Pièces de fantaisie.

Inom ramen för festivalen Lund Contemporary, som skulle ägt rum den 5-7 februari, kommer vi inom kort att släppa en konsertvideo där Robert Bennesh uruppför inte mindre än fem rykande färska orgelkompositioner av tonsättarstudenter från Musikhögskolan i Malmö. Medverkande tonsättare: Hanna Blomberg, Julia Ekström, Solveig Lindberg, Elias von Proschek, Eli Tausen á Lava.

Här är ett smakprov på något av det vi sänt under hösten 2020!

Robert Bennesh, 046 71 88 84, robert.bennesh@svenskakyrkan.se
Lena Sjöstrand, 046 71 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se