Maj och juni är fyllda av kärlek i Domkyrkan
Maj och juni är fyllda av kärlek i Domkyrkan

Domkyrkan hyllar kärleken!

Sommaren inleds med kärleksyra i Lunds domkyrka! Glädjefyllt genom LundaPride, vetenskapligt genom föreläsningen Tankar om kärlek – som kulturellt och kemiskt fenomen och väldigt konkret genom våra drop in-vigslar! Välkommen!

19-21 maj. Störst av allt är kärleken, och självklart är kyrkorna i Lund med och stöttar LundaPride. Vi inleder med Nattkyrka kl 19 med tema Tillsammans, vi finns med i Prideparken 20 maj i Lundagård och går i tåget kl 15 med vår tillpiffade Pridehoj och stans bästa schlagerspellista. Söndagen avslutar vi med en Regnbågsmässa i Domkyrkan klockan 19. Läs mer här!

23 maj.Kärleken som kulturellt och kemiskt fenomen”, öppen föreläsning i Lunds domkyrka kl 18.30. Ja, är kärleken bara en samling kemiska reaktioner i hjärnan? Och hur formar den bild vi får via medier vår syn på hur kärlek ska vara? Hör Mia-Maria Hammarlin, docent i etnologi, och Ulf Ellervik, kemiprofessor, föreläsa om kärleken. S:t Laurentii kammarkör sjunger under kvällen. Föreläsningen arrangeras av stiftelsen Baculus Deperditus, Den förlorade kräklan. Läs mer om föreläsningarna här.

6 juni. Då kan man säga ”ja” till varandra, spontant och enkelt, när Domkyrkan i Lund bjuder in till drop in-vigsel. Allt som behövs är en hindersprövning, giltiga legitimationer och ring/ringar. Det är viktigt att göra hindersprövningen hos Skatteverket i god tid, den gäller i fyra månader. Resten ordnas på plats i kyrkan. Anmälan från 9.30, vigslar 11.00-17.00. Läs mer här.