Häng med oss sommaren 2018!

Sommarkul för barn 2018

Bland drakar och jättar i Domkyrkan – visning för barn

Varje onsdag klockan 13.15 mellan den 27 juni och 22 augusti, kan våra yngsta besökare få höra mer om drakar och jättar i Lunds dom kyrka. Det är inte alla gånger så lätt att upptäcka dessa vidunder i kyrkans skrymslen och vrår – men guiderna är utrustade med ficklampor! Gratis för både stora och små, ingen föranmälan behövs. Vi samlas i kyrkan! Kontakt: Melissa Isla Venegas, melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se

Orgelkonsert med musik från sagans och filmens värld

Lördag den 14 juli kl 10-10.30 välkomnar vi barn och unga extra mycket till orgelkonsert. Då plockar domkyrkoorganist Robert Bennesh fram välkända visor, från Disney till Astrid Lindgren, och eplar dem på orgeln. Efteråt är alla som vill välkomna att se hur en orgel fungerar och låter! Läs mer här.

Domkyrkans nycklar och Lejonspår

Det finns massor av spännande figurer inne i Domkyrkan, allt från fåglar till änglar och lejon. Gå på vår Lejonjakt och leta lejon, eller försök att hitta symbolerna i ”Domkyrkans nycklar”-vandringen. I vår sommarshop förklarar personalen gärna hur man gör!

Mer i kyrkorna runt om i Lund

Waterslide, Harry Potter-dag, grillkvällar och picknick för minstingarna – det händer massor för barn i alla åldrar runt om i Lunds olika församlingar. Läs mer här!