Allhelgonahelgen 2019

Allhelgonahelgen är en tid då många söker sig till kyrkogårdarna och kyrkan. Oavsett om du vill ta en lugn paus för eftertanke, vara med på någon av våra mässor eller lyssna på musik har Domkyrkan mycket att erbjuda i helgen.

Det här händer i Lunds domkyrka

Lördag 2 november, Alla helgons dag

• Högmässa klockan 11. Präster: Magnus Malmgren och Lena Sjöstrand. Organist: Susannah Carlsson. Korallerna sjunger.
  • Brahms Requiem kl 17.00. Solister, instrumentalister, Camerata Lyckensis och Katedralkören under ledning av Stefan Ekblad. Fri entré!

På Norra kyrkogården

• Vandring runt Norra kyrkogården  kl. 14. Vandringen börjar utanför Sankt Olofs kapell på Norra kyrkogården. Vandringsledare Magnus Malmgren.

Söndag 3 november, Söndagen efter alla helgons dag

• Högmässa klockan 11. Präster: Lisa Svensson och Mats Nyberg. Stefan Ekblad, organist och Sankt Laurentiikvartetten, kör.
  • Minnesgudstjänst klockan 15.30. Präst: Mats Nyberg, diakon: Sandra Lindqvist. Susannah Carlsson organist.
  • Engelskspråkig gudstjänst, Holy Communion Service, klockan 17. Präst: Lisa Vinsander.
  • Ekumenisk vesper kl 18 följt av katolsk mässa kl. 19.

Varför firar vi Alla helgons dag? Det kan du läsa mer om här.

På Norra kyrkogården finns Svenska kyrkan i Lund närvarande under helgen med musik, samtal, vandring och gudstjänst.

Varje människas sorg är unik och alla har rätt till sin egen sorg. Ofta kan det vara till hjälp att få dela sina tankar och erfarenheter med människor i liknande situation. Därför inbjuder Svenska kyrkan i Lund till samtalsgrupper, som träffas ett par timmar några tillfällen och följer varandra en bit på livsvägen. Mer information finns här.

Känner du någon i din omgivning som drabbats av ett dödsfall i familjen? Här finns samlade tips om hur man kan stötta och hjälpa i sorgen.