Välkommen att fira gudstjänst i Lunds domkyrka

Advents- och jultidens gudstjänster i Lunds domkyrka 2019

Här är ett kalendarium över Lunds domkyrkas gudstjänster under advents- och jultid 2019. Musiken under denna period finns här. En förteckning över veckans fast gudstjänster finns här.

söndag 1 december
första söndagen i advent
– 9.00, Högmässa, Jonas Persson, predikant, Lena Sjöstrand, celebrant, Robert Bennesh och Stefan Ekblad, organister, Katedralkören, brasskvintett.
– 11.00, Högmässa, Bo Sandahl, predikant, Lena Sjöstrand, celebrant, Robert Bennesh och Stefan Ekblad, organister, Katedralkören, brasskvintett.
– 15.30, Vi sjunger in advent, sånggudstjänst, Josefin G Andersson, Susannah Carlsson, organist, Aspirantkören till Lunds domkyrkas gosskör.
– 17.00, Holy Communion service, Lisa Svensson.

fredag 6 december
– 17.00, Ekumenisk gudstjänst på spanska

söndag 8 december
andra söndagen i advent
– 11.00, Högmässa, Josefin G Andersson, predikant, Lena Sjöstrand, celebrant, Stefan Ekblad, organist, Ide vokalensemble.
– 17.00, Holy Communion service, Jan Kjellström

tisdag 10 december
– 8.00 Morgonmässa i kryptan med anledning av 500-årsminnet av Birger Gunnersens dödsdag.

söndag 15 december
tredje söndagen i advent
– 11.00, Högmässa, Anna Alebo, predikant, Mats Nyberg, celebrant, Susannah Carlsson, organist, Lunds kammarkör.

– 17.00, Holy Communion service, Jan Kjellström
måndag 16 december
– 18.30, A Child’s Prayer, Adventskonsert med VOS under ledning av Robert Bennesh.

söndag 22 december
fjärde söndagen i advent
– 11.00, Högmässa, Mats Nyberg, predikant, Jonas Persson, celebrant, Stefan Ekblad, organist, S:t Laurentiikvartetten
– 15.30, Temamässa, Jonas Persson
– 17.00, Holy Communion service, Mats Nyberg.

måndag 23 december
– 13.00, Julgudstjänst vid krubban, Jonas Persson, präst, Maria Johnsson, pedagog.

tisdag 24 december
julafton
– 9.00, Morgonmässa, Lena Sjöstrand, organist Stefan Ekblad.
– 11.00, Barnens julgudstjänst, Josefin G Andersson, präst, Stefan Ekblad, organist.
– 13.00, Vi sjunger in julen, Bo Sandahl, präst, Jan Kjellström, präst, Robert Bennesh, organist, Roger Andersson och Simon Andersson, trumpet, sångare ur Lunds domkyrkas gosskör sjunger
–16.00, Julbön, Biskop Johan Tyrberg, Robert Bennesh, organist, Julkören.
– 23.30, Midnattsmässa, Biskop Johan Tyrberg, Robert Bennesh, organist, Marieke Wikesjö, sopran.

onsdag 25 december
juldagen
– 7.00, Julotta, Jonas Persson, präst, Stefan Ekblad, organist, julkören.
– 11.00, Högmässa, Lena Sjöstrand, predikant, Bo Sandahl, celebrant, Stefan Ekblad, organist, julkören.
– 15.30, Julkonsert, Voices sjunger Folke Alms julsvit.
–17.00, Holy Communion service, Jan Kjellström.

torsdag 26 december,
annandag jul
– 11.00, Högmässa, Magnus Malmgren, predikant, Lena Sjöstrand, celebrant, Robert Bennesh, organist.
– 14.00, Julgudstjänst på teckenspråk, Beata Sandell.
lördag 28 december
– 10.00, Lördagskonsert, Ursula Grahm.

söndag 29 december
söndagen efter jul
– 11.00, Högmässa, Lisa Svensson, predikant, Mats Nyberg, celebrant, Susannah Carlsson, organist.
– 17.00, Holy Communion service, Lisa Svensson.

tisdag 31 december,
nyårsafton
– 16.00, Nyårsbön, Lisa Svensson, präst, Stefan Ekblad, organist

onsdag 1 januari,
nyårsdagen
– 11.00, Högmässa, Bo Sandahl, predikant, Mats Nyberg, celebrant, Susannah Carlsson, organist.

söndag 5 januari
söndagen efter nyår
– 11.00, Högmässa, Jonas Persson, predikant, Josefin G Andersson, celebrant, Stefan Ekblad, organist.
– 17.00, Holy Communion service, Jan Kjellström.
– 19.00 Musikgudstjänst med Ide vokalensemble under ledning av Stefan Ekblad.

måndag 6 januari
trettondedag jul
– 11.00, Högmässa, Magnus Malmgren, predikant, Lena Sjöstrand, celebrant, Robert Bennesh, organist, S:t Laurentiikvartetten.